- Spennende dag på jobben

- Det ble en spennende dag på jobben, sier Kristin Brandt Hansen.

- Det ble en spennende dag på jobben, sier Kristin Brandt Hansen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tønsberg-jenta Kristin Brandt Hansen er ikke i tvil: Det ble en spennende dag på jobben onsdag.

DEL

Kristin er i dag bosatt i Loddefjord og arbeider til daglig som 1. maskinist på Kystverkets oljevernfartøy OV Utvær.

Grunnen til at det ble ekstra spennende onsdag, skyldes "Øvelse Bergen", en samordningsøvelse mellom Kystverket, Statoil og den lokale forurensningsenheten i Bergen. Øvelsen satte evner til samhandling mellom fartøy, folk og teknologi på prøve.

Samspill

– Vanligvis trener vi mest på det tekniske, i dag har vi øvet mer på koordinering og samspill mellom fartøy og flere involverte, sier Kristin.

Da Kystverkets informasjonstjeneste besøkte OV Utvær onsdag satt Kristin med skjermer som viste avanserte data foran seg. Hun lyttet og hadde dialog med innsatsleder til sjøs, som befant seg på et helt annet fartøy.

Kristin Brandt Hansen var en av 150 deltakere i øvelsen. Kystvaktfartøy, oljevernfartøy, ulike typer lenser og opptaksutstyr, samt fjernmåling ved hjelp av to droner var å se på sjøen utenfor Bergen denne dagen. Belter av popkorn illuderte olje, mens de 150 menneskene fikk testet kunnskaper og evne til samarbeid.

Øvingslederen

Fra Tønsberg var forøvrig også øvingslederen, Bjørn Helge Utne. Han forklarer at øvelsens hovedmål er å sette samordningsavtalen mellom Statoil Sture, Statoil Mongstad, Bergen Interkommunale Utvalg mot Akutt forurensning (IUA) og Kystverket på en prøve.

- Hovedutfordringen har vært koordinering og mobilisering av fartøy og ressuser, sier Utne, som trekker fram kommunikasjon og rapportering via VHF som et spesielt utfordrende punkt.

Artikkeltags