Nå relanserer de doggy bagen

DELTE UT DOGGY-BAG: Ole Johnny Garder, Matmor til Roxy, Mette Holt og Catrine Straume delte ut doggy bager til forbipasserende for å markere at Quality Hotel Tønsberg nå skal tilby alle gjestene på deres restaurant om å få med seg restene.

DELTE UT DOGGY-BAG: Ole Johnny Garder, Matmor til Roxy, Mette Holt og Catrine Straume delte ut doggy bager til forbipasserende for å markere at Quality Hotel Tønsberg nå skal tilby alle gjestene på deres restaurant om å få med seg restene. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Quality Hotel Tønsberg skal nå spørre alle sine gjester i restauranten Brasserie X om de ønsker ta med seg matrestene for å redusere matsvinnet i restaurantbransjen.

DEL

I forbindelse med tiltaket stilte han og flere av hans ansatte opp på brygga i Tønsberg på onsdag for å tilby forbipasserende doggy bag med smaksprøver.

Hunden Roxy, dog uten bag, var også med.

– Jeg har et ønske om at alle steder i Vestfold vil gjøre dette. Det er en god økonomisk praksis og et bærekraftig tiltak. Hert år kastes det 3.000 tonn mat som er igjen på tallerkenen hos Nordic Choise Hotels. Om alt hadde vært tatt med ville tallet blitt redusert til 1.000 tonn, sier hotelldirektør Øyvind Hagen.

– Skal det nå bli helt slutt på matsvinnet hos dere?

– Å redusere matsvinnet til null tror jeg er en utopi. Men alle tiltak som bidrar til dette er positivt, sier Hagen, som viser til at det kastes mat for 18 milliarder i året her til lands.

Tidligere har hotellet gått ned på størrelsene på tallerkenene som benyttes til frokost og lunsj for at gjestene ikke skal forsyne seg med mer enn dem orker å spise.

Les også: Skal redusere matsvinnet

– Kjedlig å kaste mat med så mange sultne

I løpet av de nærmeste dagene vil tiltaket bli markert på samme måte i Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim, samt forskjellige steder i Danmark, Sverige og Finland.

En undersøkelse gjort av Norstat på vegne av Nordic Choice Hotels viser at 55 prosent av nordmenn ønsker å bli spurt om å få med seg restene når de har mat til overs på restaurant-tallerkenen.

DELTE UT MAT: Catrine Straume gir Ruben Kolås en doggy bag med smaksprøver sammen med hotelldirektør Øyvind Hagen.

DELTE UT MAT: Catrine Straume gir Ruben Kolås en doggy bag med smaksprøver sammen med hotelldirektør Øyvind Hagen. Foto:

Ruben Kolås ser det som en fin praksis, selv om han sjelden spør om å få med restene selv.

– Jeg spiser så mye, og spiser alltid opp maten, men det er et veldig fint tiltak. Det er kjedelig å kaste så mye mat når så mange går sultne i verden, sier Kolås.

Hagen forteller at få gjester etterspør å få med seg restene fra restauranten.

– Det er ikke en del av kulturen her i Norge. Amerikanerne ber alltid om det. For en hel familie kan det jo utgjøre et helt måltid ekstra, sier Hagen.

Søker lokale, bærekraftige produsenter

Hotellet i Tønsberg er også på utkikk etter lokale og regionale matprodusenter som har fokus på bærekraftige løsninger til konkurransen Local EAT Award. Konkurransen er en del av Gunhild Stordalens prosjekt EAT.

– Vi håper mange melder seg på. Det er stor prestisje å vinne. Vinner man det hele er det en pengepremie på 100.000 kroner i tillegg til en mentor-ordning med Gunhild, forteller Hagen.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Artikkeltags