Gå til sidens hovedinnhold

Lanserer Nordens svar på Amazon

Artikkelen er over 4 år gammel

Komplett åpner en ny markedsplass på nettet. – Vi sier til oss selv at dette blir Nordens svar på Amazon, sier Komplett-sjef Ole Vinje.

Snart kan du handle varer på Komplett, som ikke kommer fra Komplett. Nå skal også andre selskaper selge varene sine på nettsiden til netthandelskjempen fra Sandefjord.

Markedsplassen vil befinne seg på Komplett.no. Forskjellen er at nå vil også eksterne nettbutikker selge sine produkter der. Dette skal altså skje side om side med Kompletts eksisterende vareutvalg.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Største satsing noensinne

– Dette er vår største investering i egen ny teknologi noensinne. Også strategisk er det en kjempesatsing. Vi flytter jo Komplett over til å bli en plattform, sier konsernsjef Ole Vinje til avisen.

Komplett har jobbet med mye det nye konseptet det siste året. Internt snakker de om at de nå holder på å bygge opp det de kaller «Nordens svar på Amazon».

Amerikanske Amazon tilbyr det meste mellom himmel og jord i sin nettbutikk. Men produkter som for eksempel skytjenester og TV er noe Amazon har, men som Komplett ikke vil begi seg ut i.

Markedsplassen vil også kunne føre til at konkurrenter kan selge sine produkter, side om side med Kompletts varelager.

– Vi bygger det slik at vi kan tilby produkter som henger sammen med eller er nært beslektet med våre produkter. Men det vil også kunne komme konkurrerende aktører på plattformen. Det betyr at vi også må være skjerpet, sier Vinje.

Lanseres etter sommeren

Hvis alle krefter er på lag med Komplett, kommer de til å lansere den nye markedsplassen like over sommeren.

– Nå holder vi på å teste ut tjenesten. Det er mulig vi også vil ha en liten testversjon ute på nett før sommeren, opplyser Vinje.

Markedsplassen kommer først i Norge. Men neste år er målet å starte den opp i Sverige og Danmark også.

Men før det er det mye teknologi som må fungere. Og avtaler med selskaper som ønsker å være på det nye digitale kjøpesenteret skal også signeres.

Blir flere varer i butikken

Nøyaktig hvilke eksterne selskaper som kommer på markedsplassen ønsker ikke Komplett å si ennå.

– De er i hovedsak selskaper som tilbyr varer innenfor de kategoriene vi er kjent for i dag og beslektede områder, sier Komplett-sjefen.

For deg og meg som er kunde hos Komplett, vil vi bare merke dette ved at vareutvalget øker. Faktura får du fra Komplett, men du vil se hvem som er leverandør av produktet når du er inne i Kompletts nettbutikk.

Juridisk sett er det selskapene Komplett nå inngår avtale med som har ansvar for for eksempel reklamasjon, bytterett og så videre.

– De nye samarbeidsselskapene må også ordne logistikken selv. Men på sikt kan vi overta noe av den. Derfor bygger vi ut logistikkapasiteten vår, men det ligger litt fram i tid, sier Vinje.

Kan gi behov for flere ansatte

Komplett har opprettet en egen divisjon som skal ta seg av den nye markedsplassen. Den får navnet Komplett Marketplace.

Les også: Skreddersyr 35.000 PC'er til bedrifter og gamere

Anton Hagberg, som fram til nå har ledet satsingen i Kompletts nettbutikker, skal lede den nye divisjonen. Hagbergs gamle oppgaver overtar Live Haukvik ansvaret for. Hun har vært konsernets finansdirektør siden 2011. Geir Olav Ryntveit kommer fra PwC og tar over rollen som finansdirektør.

Komplett har ansatt noen personer inn i den nye divisjonen, men ifølge selskaper er det ikke snakk om mange.

– Men for partnerne våre kan det hende det blir behov for flere ansettelser, sier Vinje, som tror de som inngår avtale med Komplett vil oppleve en økning i etterspørselen for varene sine.

Kommentarer til denne saken