Samtidig har Nokas også inngått en avtale med Saab, til en verdi av rundt en halv milliard svenske kroner.

Det var Dagens Næringsliv som først omtalte storkontraktene.

Avtalen som er inngått med det statlige svenske selskapet Swedavia om sikkerhetstjenestene på Arlanda har en varighet på sju år.

Nokas har i flere år drevet med sikkerhetskontroll på Oslo hovedflyplass på Gardermoen.

Konsernsjef Heine Wang i Nokas forteller at avtalen på flyplassen sikrer 800 arbeidsplasser i Stockholm-regionen. I tillegg byr kontrakten med Saab på rundt 140 stillinger i Sverige.

Dette får positive utslag også for Tønsberg:

– Vi får nesten 1.000 nye ansatte i Sverige, det vil også bety flere mennesker i Tønsberg der vi har samlet administrative oppgaver, forteller Wang.

Satser i Sverige

Kontrakten med Saab er inngått etter at det svenske teknologiselskapet har benyttet seg av samme leverandør for sine sikkerhetstjenester i 30 år.

– Vi fremstår som totalleverandør som kan levere både vakttjenester, teknikk og alarmstasjonstjenester for kunden, sier Wang til DN og viser til at kontraktenes samlede verdi er på over 2,6 milliarder kroner.

Til Vestviken24 forteller han at det er en svært viktig kontrakt:

– Dette er en kontrakt med prestisje. Det er et gjennombrudd som gir et fotfeste i et marked i sterk vekst. Vi blir godt synlig i det svenske markedet nå.

Sikkerhetskonsernet med hovedsete i Tønsberg har ekspandert kraftig i Sverige den siste tiden, med oppkjøp av Nya Gotlands vaktbolag i 2015 og låssmedfirmaet Låsmekano Säkerhetscenter i begynnelsen av 2016. Dette kommer på toppen av tidligere storoppkjøp i Sverige i årene før dette.

Konsernet har totalt kjøpt opp 75 selskaper.

Det siste oppkjøpet skjedde nylig, da de sikret seg virksomhetsområdene alarm, adgangskontroll og ITV fra DSG Systems AS.

DSG Systems AS er datterselskap i Bertel O. Steen-konsernet, og leverer tekniske high-end sikkerhetsløsninger til entreprenører, elektroinnstallatører og byggherrer.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO