Nortura Tønsberg er «Årets Vestfoldbedrift»

VINNER: Fylkesordfører Rune Hogsnes (H) sammen med fabrikksjef Therese Ryan, kommunikasjonssjef Ellen Flø Skagen og klubbleder Ann Kristin Kvaløsund hos Nortura Tønsberg som vant ‹‹Årets Vestfoldbedrift››.

VINNER: Fylkesordfører Rune Hogsnes (H) sammen med fabrikksjef Therese Ryan, kommunikasjonssjef Ellen Flø Skagen og klubbleder Ann Kristin Kvaløsund hos Nortura Tønsberg som vant ‹‹Årets Vestfoldbedrift››. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er veldig mange av de ansatte som vil sette stor pris på dette etter et krevende år.

DEL

Det sier klubbleder Ann Kristin Kvaløsund hos Nortura Tønsberg.

Hun viser til en sommer der produksjon og arbeidsmengde har svingt i takt med variabelt vær. For når regnet faller går produksjonen ned, før det skyter fart igjen så fort finvær og grill kommer fram igjen.

– Jeg tar av meg hatten for den lojaliteten de ansatte har vist. Og jeg vil påpeke at det kommer som et resultat av et godt samarbeid med ledelsen, sier Kvaløsund.

– Mange glemmer verdiskapingen hos oss

Informasjonssjef Ellen Flø Skagen forteller at det er ekstra gøy å få en slik utmerkelse i Vestfold:

– Det er mange som glemmer verdiskapingen som skjer hos oss. Det er første gang vi vinner noe slikt.

–Blir det feiring hos dere i morgen?

– Ja, vi må jo finne på noe nå, sier Therese Ryan som er fabrikksjef hos næringsmiddelaktøren med 620 ansatte på Åskollen utenfor Tønsberg.

Av de mest lønnsomme i landet

Kampen sto mellom Nortura Tønsberg, utvikleren av digitale kjørebøker og GPS-teknologi ABAX i Larvik og byggevarekjeden Carlsen Fritzøe Handel AS i Sandefjord.

Prisen ble delt ut hos Quality Tønsberg under NHO Vestfolds årlige næringslivskonferanse som i år hadde tittelen Remix – Det nye arbeidslivet.

Juryen viser blant annet til følgende i sin begrunnelse:

  • De har prestert langt bedre enn budsjett i en bransje med meget små marginer, og er en av de mest lønnsomme produksjonsavdelingene i landet.
  • De tenker nytt for å nyttiggjøre seg av hele dyret og hindre at ressurser går til spille.
  • De jobber kontinuerlig og målrettet med forbedringsarbeid (Lean)
  • Over halvparten har fagbrev, har lang tradisjon for å ha lærlinger og engasjerer seg i forskjellige prosjekt rettet mot unge.

Jevn kamp

Juryens sekretær Jon Grimsgaard i NHO Vestfold forteller at det var en jevn kamp om prisen og medfølgende heder og ære.

– Vi kunne med rak rygg gitt prisen til samtlige finalister, men Nortura Tønsberg ble vinneren på bakgrunn av det helhetsinntrykket juryen sitter igjen med, sier Grimsgaard.

Representanter fra Tønsberg næringsforening, Larvik næringsforening, Sparebank 1 BV, Sparebank 1 Nøtterøy-Tønsberg, Nordea, Dnb og Deloitte satt i juryen.

Det er 31. gang ‹‹Årets Vestfoldbedrift›› deles ut. Blant tidligere vinnere finner vi Fosstech, Grans Bryggeri, Bergene Holm og Nokas.

Artikkeltags