Kraftig fall i bensinprisen

Av

Nå er det billigere enn på lenge å fylle tanken.

DEL

(Nettavisen)Bensinpris- og dieselprisen har hatt et jevnlig prisfall i november, og tirsdag 27. november var den veiledende prisen på 95 blyfri hos bensinstasjonkjeden Circle K på 16,27 kroner per liter.

Mange årsaker

At vi kan glede oss over at det er billigere enn på lenge å fylle tanken, har mer enn én forklaring:

(Saken fortsetter under bildet)

LAVERE PRISER: Den veiledende bensinprisen har gått ned. Dette var prisene hos Uno X i Tønsberg onsdag formiddag.

LAVERE PRISER: Den veiledende bensinprisen har gått ned. Dette var prisene hos Uno X i Tønsberg onsdag formiddag. Foto:

– Det er flere årsaker til at kostprisene på bensin har falt mye, blant annet fallet i oljepris, men også på tilbud- og etterspørselssiden. Det er heller ikke uvanlig at kostprisene på bensin faller når den amerikanske kjøresesongen er over, skriver kommunikasjonssjef Knut Hansen i Circle K til Nettavisen i en e-post.

Ikke siden 11. mai 2018 har vært bensinprisen vært så lav. Da fikk du bensin for 16,22 kroner per liter.

LES OGSÅ (+): Mads (27) og Thorstein (40) har store planer med nystartet firma: – Vi er snart de eneste som driver med dette

Laveste dieselpris på lenge

Det er ikke bare bensinprisen som er lav. Tirsdag 27. november er den veiledende dieselprisen, 16,06 kroner literen. Det er en nedgang på 44 øre/liter, siden starten av november.

– Årsaken til at kostprisen på diesel ikke faller like mye, og at diesel nå prises helt opp under bensin, er kostprisen på biodiesel som har økt betydelig de siste månedene, skriver Hansen.

Norge har et omsetningskrav for biodrivstoff til veitransport. Kravet innebærer at de som selger drivstoff, må sørge for at 10 prosent av drivstoffet vi omsetter er biodrivstoff.

LES OGSÅ (+): Hotellkongen Morten (49) har flyttet inn med familien på Vestfolds mest eksklusive eiendom – og nå er trampolinen kommet opp

Vinterkvaliteten på biodrivstoff også er på plass, noe som bidrar til å øke kostprisen. Den er dyrere å kjøpe inn enn om våren, sommeren og tidlig på høsten. 

Artikkeltags