Montér rammet av hackerangrep

RAMMET: Montér Tønsberg og samtlige andre egeneide Montér-butikker er rammet av hackerangrepet.

RAMMET: Montér Tønsberg og samtlige andre egeneide Montér-butikker er rammet av hackerangrepet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Montér-butikkene ble tirsdag ettermiddag rammet av et hackerangrep.

DEL

Optimera, som innbefatter Montér-butikkene, ble ifølge Dagbladet tirsdag ettermiddag rammet av et hackerangrep. Optimera er rammet indirekte via et angrep på det franske moderselskapet Saint-Gobain.

Vestfold rammet

Direktør for Proff & Montér, Knud Holm, bekrefter at også Montér-butikker i Vestfold er rammet.

– Alle våre egeneide Montér-butikker er rammet. I forbindelse med viruset er systemene tatt ned, og bankterminalene har gått over på en midlertidig løsning. Den går nok litt tregere, men den skal fungere, forteller Holm til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Tre pågrepet etter forfalskninger av den nye 200-lappen

Etter hva Tønsbergs Blad erfarer er kassene for kort per onsdag formiddag nede på Montér Tønsberg, og man må betale i kontant.

Redusert kapasitet

Systemet er tatt ned for å identifisere og desinfisere viruset, som har rammet selskapets mailsystemer. Holm forteller at kapasiteten blir noe redusert i butikkene når bankterminalene går over på reserveløsningen.

LES OGSÅ: Vannlekkasje ved Furustrand camping

– Det er en backup og et sikkerhetsopplegg som gjør at vi er operative selv om hovedsystemet er tatt ned. Vi har ikke den kapasiteten som vi har hatt normalt. Vi håndterer kunder manuelt, også hva gjelder leveranser ut og leveranser inn, sier Holm.

Skaper merarbeid

Når viruset vil være er desinfisert vites i skrivende stund ikke.

– Vi har ikke fått full oversikt over skadene ennå. Det vil skape merarbeid, ikke minst når vi har fått systemet opp igjen og må rydde opp. Men foreløpig er ikke risikoen vurdert som veldig stor for vår del, sier Holm.

Artikkeltags