Stor kontrakt for nye Vestfoldbanen

STOR AVTALE: Konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane NOR (t.v.) og administrerende direktør Hans Olav Storkås i NRC Group har inngått avtale for tekniske arbeider på nye Vestfoldbanen.

STOR AVTALE: Konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane NOR (t.v.) og administrerende direktør Hans Olav Storkås i NRC Group har inngått avtale for tekniske arbeider på nye Vestfoldbanen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ny milepæl for dobbeltspor-prosjektet.

DEL

Bane NOR har signert kontrakt for jernbanetekniske arbeider for InterCity-prosjektet Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker, med Arbeidsfellesskapet NRC Anlegg AS og NRC Bane AS.

13,6 km dobbeltspor

Bane NOR skal bygge 13,6 km nytt dobbeltspor på Vestfoldbanen mellom Nykirke sør for Holmestrand og Barkåker nord for Tønsberg. Sammen med etableringen av nytt dobbeltspor mellom Drammen og Kobbervikdalen, innebærer dette at det blir dobbeltspor hele veien fra Oslo til Tønsberg når prosjektene står ferdige, etter planen i 2024.

Kontrakten med en verdi på 793 millioner kroner er en totalentreprise som omfatter alle jernbanetekniske arbeider for det nye dobbeltsporet, med unntak av signalarbeider.

(Saken fortsetter under bildet)

NY STASJON: Den nye stasjonen på Skoppum får adkomst direkte fra rv. 19. Det blir innfartsparkering som kan bygges ut til å romme ca. 600 biler. Illustrasjon: Bane NOR

NY STASJON: Den nye stasjonen på Skoppum får adkomst direkte fra rv. 19. Det blir innfartsparkering som kan bygges ut til å romme ca. 600 biler. Illustrasjon: Bane NOR

Et løft for Vestfoldbanen

– Dette er den fjerde store kontrakten vi signerer i løpet av kort tid for utbygging av to nye dobbeltsporstrekninger på Vestfoldbanen, sier konsernsjef i Bane NOR, Gorm Frimannslund.

– Når de nye strekningene åpner for trafikk i slutten av 2024, blir det mulig å kjøre to tog i timen hver vei mellom Oslo og Tønsberg. Det vil gi de reisende på Vestfoldbanen en bedre og mer effektiv hverdag, sier Frimannslund.

Frimannslund forteller at det er en av de første gangene det gjennomføres en så stor totalentreprise for jernbanetekniske fag i Norge.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken