Nokas varsler permitteringer

STAND BY: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Flyene er parkert på Gardermoen. Nå kan streiken også få konsekvenser for vektere og taxfreepersonale på flyplassen.

STAND BY: SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Flyene er parkert på Gardermoen. Nå kan streiken også få konsekvenser for vektere og taxfreepersonale på flyplassen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Streiken fører til konsekvenser for den Nokas-ansatte på Gardermoen.

DEL

Nokas har sendt ut permitteringsvarsel på Gardermoen i forbindelse med streiken i SAS, melder NRK.

Selskapet opplyser til kanalen at det er en markant nedgang av passasjerer gjennom sikkerhetskontrollen som følge av streiken.

SAS har sendt ut permitteringsvarsel til rundt 1000 ansatte.

– Det er riktig. Det er cirka 930 kabinansatte, og i tillegg 70 stuere, bekrefter pressesjef Knut Morten Johansen til VG.

I permitteringsvarselet viser SAS til den pågående streiken blant pilotene i Skandinavia, og at SAS på bakgrunn av dette ikke lenger klarer å sysselsette kabinpersonale.

– Streiken rammer våre passasjerer i en skala vi ikke har sett i moderne tid. Det er en belastende og dramatisk situasjon, og vi gjør alt vi kan for å finne en snarlig løsning, sier Johansen til VG.

Artikkeltags