Gartnere vant regional EAT Award for god matidé

Bjørge Madsen og Kristin Stenersen vant den regionale EAT Award. Nå kjemper de om den nasjonale prisen.

Bjørge Madsen og Kristin Stenersen vant den regionale EAT Award. Nå kjemper de om den nasjonale prisen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå skal Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand konkurrere om den nasjonale EAT Award, og en billett til EAT Stockholm Food Forum i juni.

DEL

Denne uken ble Åsgårdstrands-bedriften kåret til regional vinner i mat- entreprenørskapskonkurransen Local EAT Award for den beste mat-ideen i sin region.

Vil lagre karbon

-Vi ønsker å lagre karbon i jorda der den hører hjemme, og gjennom dette skape en levende matjord som gir sterke, sunne planter. Da kan vi selge fersk mat som setter en spiss på din sommer og ditt måltid! Vi er utrolig stolte over å motta denne prisen, det gir oss virkelig inspirasjon til å jobbe videre, sier Bjørge Madsen i Skjærgaarden Gartneri. Han driver gartneriet sammen med Kristin Stenersen.

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT, og søker etter ideer som gir god, sunn og bærekraftig mat.

LES OGSÅ: Vil gjøre folk i Vestfold friskere

Skjærgaarden Gartneri vinner regionkonkurransen på grunn av sin nyskapende jordbruksmetode. Metoden de nå har funnet pris for innebærer å øke mengden organisk materiale i matjorda, noe som stimulerer fotosyntese og bidrar til lagring av CO2.

Gartneriet i Åsgårdstrand er Norges største produsent av vårløk og leverer også andre grønnsaker og urter som setter en spiss på et godt måltid.

Solrike dager

- Her langs kysten av Oslofjorden er forholdene spesielt gode for dyrking av grønnsaker. De solrike dagene, den varme gode jorda og vinden fra havet skaper et mikroklima som er perfekt for vår produksjon, sier Bjørge Madsen.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund gir stor honnør til Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand.

NHO-direktør Kristin Skogen Lund gir stor honnør til Skjærgaarden Gartneri i Åsgårdstrand. Foto:

Skryt fra NHO-sjefen

- Skjærgaarden Gartneri viser at det å jobbe kvalitativt og systematisk med utgangspunkt i god kunnskap, gir resultater for miljø, samfunn og bedrift. Vi merker at ønsket om å utvikle grønne, bærekraftige løsninger er stor både blant små og store bedrifter i NHO. Markedet krever det, teknologien åpner for det, og bedriftene ønsker det selv, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og jurymedlem i Local EAT Award.

LES OGSÅ: Kreativ matlaging for ungdommer

Konkurransen arrangeres i Norge og i Sverige. Fem regionale vinnere i hvert land kjemper om å representere landet sitt på EAT Stockholm Food Forum, hvor én hovedvinner kåres. Utover deltagelse på konferansen, får hovedvinneren 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

Artikkeltags