Det er ikke lett å treffe med været. XXL klaget i fjor om en for varm og snøfattig vinter, i år ble det motsatte et problem. 

Etter en sterk start på året, ble mars en skikkelig nedtur for XXL, da vårsalget ble utsatt som følge av sprengkulda. Ingen var interessert i å sykler og joggesko når det lå en halvmeter snø på plenen.

Skuffer

Resultatet er at XXL igjen går på et tap i første kvartal. Nettoinntektene til XXL var på -9 millioner kroner i første kvartal 2018, mot -8 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Det var betydelig lavere enn ventet på forhånd av analytikerne som følger selskapet. De hadde ventet seg et resultat på 47 millioner kroner, ifølge nyhetsbyrået TDN Direkt.

LES OGSÅ: 21 blir berørt av konkurs – klarte aldri å hente seg inn etter underslag (+)

Høyere inntekter

Nedturen kommer til tross for at selskapet omsatte for betydelig mer i år enn i fjor.

Selskapet hadde driftsinntekter på 20,1 milliarder kroner, en vekst på 21 prosent fra 1,7 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

XXL kunne i februar melde om at en snørik vinter ga veldig gode forhold for sportsbransjen, inkludert markedsleder XXL. Men det kan altså bli for mye av det gode, og fraværet av vår-vær ble dyrt for sportsgiganten.

Ifølge XXL var bruttoresultatet negativt påvirket av en svak mars, med ingen vårforhold, kostnader knyttet til oppstarten i Østerrike, høyere markedsføringskostnader i Sverige og kostnader knyttet til nye butikkåpninger.

LES OGSÅ: Eirik og Henning har hatt stor suksess i Drammen – nå tar de festivalen til Vestfold (+)