Color Lines nye skip skal frakte noe helt annet enn passasjerer

GODSTRANSPORT: Dette skipet skal ikke frakte personer, slik som Bohus og Color Viking, men heller gods.

GODSTRANSPORT: Dette skipet skal ikke frakte personer, slik som Bohus og Color Viking, men heller gods. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Color Line har kjøpt nytt skip, og setter opp en ny godslinje som etter planen skal gå i rute fra januar 2019.

DEL

De fleste av oss forbinder nok Color Lines ferjer med persontransport, enten det er Strømstad-ferjene eller ferja til Kiel. Rederiet frakter også gods, og når de nå har kjøpt det nye skipet M/S Finncarrier, er det for å frakte nettopp dette.

Skipet skal gå mellom Norge og Tyskland. Det har plass til 120 trailere per avgang og skal gå seks ganger i uken. Det utgjør en kapasitet på 36.000 trailere årlig.

– Etableringen av tilbudet representerer et nytt aktivitetsområde for Color Line, og inngår i selskapets vekstambisjoner, sier konsernsjef Trond Kleivdal i en pressemelding.

Det nye kjøpet gjør at Color Line nå har doblet kapasiteten for transport av gods mellom Norge og Tyskland. Skipet skal gå i trafikk mellom Oslo og Kiel. Etter planen skal det være i rute allerede fra januar 2019.

LES OGSÅ: Ungdomsskoleelever utfordrer Color Line til å kutte plastbruk

Mer miljøvennlig transport

Skipet M/S Finncarrier ble bygget i 1998 hos Fosen Yard, men fikk i 2016 installert rensesystem for eksos (scrubber). Color Line mener det vil gi et nytt og viktig bidrag for effektiv og miljøvennlig transport av gods sjøveien mellom Norge og kontinentet.

– Kjøpet av det nye godsskipet er godt tilpasset Color Lines miljøprofil, sier konsernsjef Trond Kleivdal i Color Line i en pressemelding.

Dette et av flere miljøtiltakene Color Line gjør. For tiden bygges verdens største plugin hybridskip for rederiet. Dette skal gå i rute mellom Sandefjord og Strømstad.

LES OGSÅ: Slik bygges verdens største hybridskip

Artikkeltags