Åpner opp gründer-dørene og senker terskelen

Her åpner Gründerhuset Hi5 dørene på torsdag.

Her åpner Gründerhuset Hi5 dørene på torsdag.

Artikkelen er over 4 år gammel

Gründerhuset Hi5 åpner denne uken på Nøtterøy med lav terskel, sterkt team og flere kommuner i ryggen.

DEL

– Vi er utrolig stolte av dette prosjektet, sier Trine Tenvik, om Gründerhuset Hi5, et samarbeidsprosjekt mellom Nøtterøy, Tjøme og Tønsberg.

Torsdag inviterer Tenvik og Jonathan Hall, Næringssjef i Nøtterøy kommune, til åpningen av Gründerhuset Hi5, på Nøtterøy.

– Det er sårbart å være i en vekstfase. Vår jobb er å gjøre den fasen mindre smertefull, sier Tenvik, Næringsrådgiver i Tønsberg kommune.

Blod, svette og tårer

– Vi er utrolig stolte av dette prosjektet, sier Trine Tenvik, næringsrådigiver i Tønsberg kommune om åpningen av Gründerhuset Hi5. Her med det gamle lokalet i bakgrunnen.

– Vi er utrolig stolte av dette prosjektet, sier Trine Tenvik, næringsrådigiver i Tønsberg kommune om åpningen av Gründerhuset Hi5. Her med det gamle lokalet i bakgrunnen. Foto:

Det Tenvik beskriver som et mangelfullt fylke hva gjelder verdiskapning, førte til idéen om å etablere et gründerhus på tvers av kommunene.

Ved begynnelsen av 2016 ble det satt sammen en forening med ett styre ledet av gründer Kristian Lundkvist.

– Med Gründerhuset vil vi skape en arena for vekstbedrifter, og dermed skape flere arbeidsplasser. Det skal være attraktivt å etablere seg i Vestfold, forklarer Tenvik, og legger til at gründerne går en tung tid i møte, selv med mye hjelp.

– Det er ikke snakk om en ni til fire jobb. Det er mye jobb, blod, svette og tårer. Man må være målrettet og ha en enorm stayer-evne, forklarer hun.

Med disse personegenskapene er gründeren godt på vei, mener Tenvik - samme hva slags idé man brygger på.

– Hos oss kan de være en vekstfase, og vi er glade for alle gründere vi får - men vi heier like mye frem de som vokser seg ut av våre rammer, forklarer hun.

– Impulsiv dynamikk

Allerede før åpning er det flere gründere som har funnet sin plass hos Gründerhuset Hi5.

Torbjørn Bjønnes har allerede fått ett selskap på bena; og er i disse dager i gang med å etablere nok et selskap. Dette skal være myntet på ett miljøvennlig samfunn.

– Fokuset er å få folk til å sykle. Sånn som det er nå kjører jo folk til trening, og på småturer opp til butikken. Det er negativt med tanke på forurensing, folkehelse og ikke minst økonomi, forklarer han.

Tirsdag hadde sin aller første offisielle arbeidsdag innenfor Gründerhuset Hi5s vegger.

– Gründerhuset har fått en mer impulsiv og uformell dynamikk. Her kan man bare svippe innom og slå av en prat, og det er spesielt, sier han, og legger til at som en del av Gründerhuset er utviklingsmulighetene store.

– Ikke bare får man lære av hverandre, men jeg får dele det jeg selv driver med. Det er mange gründere som feiler mye i starten og som trenger hjelp, så dette er ett kjempe bra tilbud, sier han.

Artikkeltags