Dette selskapet skal overta søppelinnsamlingen i «halve» Vestfold

NORSK GJENVINNING: Det er nå avklart hvem som skal samle inn søppel for Vesar fremover.

NORSK GJENVINNING: Det er nå avklart hvem som skal samle inn søppel for Vesar fremover. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vesar har inngått en avtale med Norsk Gjenvinning om innsamling av søppel i fem Vestfold-kommuner.

DEL

Norsk Gjenvinning Renovasjon AS starter i februar neste år med innsamling av husholdningsavfall i kommunene Horten, Holmestrand, Tønsberg, Re og Færder kommuner. Kontrakten har en varighet på fem og et halvt år.

Dette opplyser Vesar i en pressemelding fredag ettermiddag.

Strenge krav

Etter en vurdering opp mot tildelingskriteriene miljø, kvalitet og pris ble ny avtale om innsamling signert 21. mars med Norsk Gjenvinning. Innsamlingen vil også i kommende periode foregå med renovasjonsbiler på klimavennlig biogass.

– Vi har fått inn tre gode tilbud fra solide aktører i bransjen, uttaler utviklingssjef Bjørn Erik Rui Vesar.

– Etter en grundig prosess med dialogmøter med aktørene i bransjen, og til slutt en anbudsrunde, er det gledelig å se at markedet fungerer godt og at det har vært god konkurranse i denne runden, fortsetter han.

Det har blitt stilt strenge krav i den nye konkurransen, for å sikre at man får leverandører med økonomisk og finansiell kapasitet, samt erfaring fra lignende oppdrag. Tilbudene har blitt evaluert etter tildelingskriteriene miljø, kvalitet og pris.

– Blant de beste på kildesortering

– Vi ser fram til et spennende samarbeid med Norsk Gjenvinning, med et felles mål om å øke materialgjenvinningen av avfallet som kildesorteres hos kundene våre. Vestfoldingene er blant de beste i landet til å kildesortere, og ønsker å gjøre en god sorteringsjobb. Ved å tilrettelegge med gode løsninger og god kvalitet på tjenesten, ligger forholdene godt til rette for at vi sammen skal fortsette det viktige miljøarbeidet i fylket, legger utviklingssjefen til.

Og renovatørene skal få anledning til å bli med videre. Vesar har i dag avtale med Ragn Sells, og det er deres underleverandør Retur AS som utfører avfallsinnsamlingen i de ovennevnte kommunene.

– Med bakgrunn i den korte kontraktsperioden med Ragn Sells ble det besluttet at det i denne nye kontrakten skulle stilles krav om overtakelse av ansatte, ref. reglene om virksomhetsoverdragelse. På denne måten har de ansatte fått forutsigbarhet, og man sikrer at de dyktige og erfarne renovatørene får mulighet til å bli med videre.

– Veldig tilfredsstillende

Også Norsk Gjenvinning ser fram til samarbeidet det nå er inngått avtale om.

– Dette er en spennende kontrakt for oss i Norsk Gjenvinning, forteller administrerende direktør, Jørgen Nikolai Pettersen.

– At vi scorer høyt på miljø og kvalitet er veldig tilfredsstillende, med tanke på vår ambisjon om å være den mest profesjonelle aktøren på markedet. Samtidig er det gøy å kunne jobbe med et interkommunalt selskap med så høye mål om materialgjenvinning. Vi ser fram til et godt samarbeid for å få på plass gode løsninger for innbyggerne i området, sier Pettersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken