Tønsberg-selskap har kjøpt konkursrammede Top-Toy

KONKURS: Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklært konkurs.

KONKURS: Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklært konkurs. Foto:

Av

Top-Toy Norge er solgt til konkursselskapet Bjarøy as. Kjedene Toys'R'Us og BR Leker er imidlertid etter alt å dømme historie i Norge.

DEL

Det konkursrammede leketøysgiganten Top-Toy Norge er solgt til konkursselskapet Bjarøy as.

Det bekrefter Thomas Piro, bobestyrer i selskapet, til Nettavisen.

Bjarøy jobber med å dele opp selskapet og selge det videre til andre aktører.

– Vi driver innenfor konkurs og har kjøpt dette her. Målet er å forsøke å videreføre så mange butikker som mulig og så er det ulike aktører i bransjen som er villig til å se på det, sier daglig leder Hans-Petter Bjarøy i Bjarøy Gruppen til Nettavisen Økonomi.

Solgt åtte butikker

Han forteller at åtte butikker allerede er solgt til Extra Leker.

– Dette er Toys'R'Us butikker som blir omprofilert til Extra Leker. Målet er å videreføre flest mulig butikker, fortsetter han.

Selskapet opplyser i en pressemelding at Extra Leker Holding AS overtar utsalgene i Sarpsborg, Lagunen i Bergen, Sandnes, Gjøvik, CC Hamar, Ålesund, Tromsø og på Alna i Oslo.

– Det arbeides med sikte på å tilby et stort antall ansatte videre engasjement, heter det i pressemeldingen.

For merkevarene Toys'R'Us og BR-leker er det imidlertid etter alt å dømme slutt.

– I Norge så kan det se sånn ut, i hvert fall i denne omgang. Jeg aner ikke hva man tenker på de som sitter med rettighetene. Jeg er ganske sikker på at det er slutt, fortsetter Bjarøy.

– Har dere noen planer om nedlegging av butikker?

– Vi skal jobbe de to neste døgnene med å forsøke å finne noen som kan videreføre mest mulig og så får vi ta en oppsummering når vi er ferdig med den prosessen, fortsetter daglig leder Hans-Petter Bjarøy.

Han ønsker ikke å si noe om hvor mye de måtte ut med.

Usikkert

Med andre ord er det fortsatt usikkerhet rundt skjebnen til de 700 arbeidsplasser og 56 butikkene hos giganten.

Top-Toy Norge gikk konkurs i forrige uke, i etterkant av at det danske morselskapet meldte oppbud i romjulen.

Da hadde de danske bestyrer over lang tid jobbet for å selge selskapet som en helhet.

– Det har dessverre ikke lykkes oss å selge den norske delen av forretningen, og vi må derfor i dag erklære at vi inngir konkursbegjæring, opplyser kurator John Sommer Schmidt i det danske konkursboet i en pressemelding.

Artikkeltags