Ny ordre sikrer driften hos Agility Subsea

NY ORDRE: Sikrer driften hos Agility i Tønsberg.

NY ORDRE: Sikrer driften hos Agility i Tønsberg. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Agility Subsea Fabrication AS (ASF) har fått en ny bestilling på undervannsmodul til Visund Nord-feltet i Nordsjøen. Ordren gjelder et såkalt integrated subsea manifold system. Modulen skal produseres på fabrikken i Tønsberg.

DEL

- Ordren bidrar til å sikre driften i Tønsberg, sier Agility-direktør Tove Nilsen Ljungquist til vestviken24.no.

Bestiller er TechnipFMC. Agility har tidligere levert flere tilsvarende moduler til FMC og Statoil. Feltet Visund Nord er heller ikke nytt for fabrikken i Tønsberg.

God konkurransekraft

- Vi har veldig god kompetanse på denne typen moduler. Det er nærmest et standardprodukt. Det gir oss god konkurransekraft. Og det er bra, for konkurransen er sterk, sier Nilsen Ljungquist.

Ordren bidrar til å sikre den produksjonen Agility har sett for seg i Tønsberg i 2017.

- Vi har budsjettert med den jobben vi nå har fått, og slik sett gir den ingen ekstra optimisme.

Vi har for liten ordrereserve inneværende år til å holde alle i arbeid, og har regnet med å få inn tre - fire nye, store jobber i løpet av året. Dette er en av dem. Vi håper på flere til høsten, sier direktøren.

I desember kom nyheten om at Agility Subsea Fabrication har vedtatt midlertidig å stenge fabrikken på Røra i Skien og flytte produksjon derfra til fabrikken i Tønsberg.

Fabrikken i Skien vil bli stengt fra første kvartal 2017, og vil høyst sannsynlig være stengt frem til siste halvdel av 2018.

Bunnen nådd

- Vi er igang med denne flyttingen nå. Flyttingen innebærer at bemanningen i Tønsberg vil øke fra ca. 160 fullt ansatte til ca. 200. Totalt sett er det fortsatt  folk som  må gå hos oss. Det positive er at vi tror at bunnen nå er nådd, sier direktør Tove Nilsen Ljungquist til vestviken24.no.

En pressemelding fra Agility Subsea Fabrication AS (ASF) avsluttes med at "ASF continues to be a world-class fabricator of complex subsea structures with exceptional track record."

Det lover tross alt godt for industribedriften på Kaldnes, vis a vis Brygga i Tønsberg.

Artikkeltags