Wilhelmsen styrker seg innenfor renhold

STYRKES: Nøtterøy-bedriften Wilhelmsen Chemicals styrker sin rengjøringsportefølje med flere nye produkter.

STYRKES: Nøtterøy-bedriften Wilhelmsen Chemicals styrker sin rengjøringsportefølje med flere nye produkter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Wilelmsen Chemicals på Kjøpmannskjær overtar salg og markedsføring av Kemetyls forbrukerprodukter i Norge fra 1. april.

DEL

Kemetyl ønsker å tre ut av det norske forbrukermarkedet på en slik måte at kundene i minst mulig grad berøres av endringene.

LES OGSÅ: Dette anonyme selskapet er et av Vestfolds største

Nåværende kunder av Kemetyl West Consumer vil få tilbud om rengjøringsprodukter fra Wilhelmsen Chemicals, som også overtar salgs- og markedspersonellet fra Kemetyl Norge Konsument AS.

Videre vekst

Jeg er veldig glad for overtakelsen som gir gode forutsetninger for videre vekst av vår rengjøringsportefølje, sier Thorstein Medhus, administrerende direktør ved Wilhelmsen Chemicals i en pressemelding.

Vi jobber nå aktivt sammen for å sikre at kundenes interesser ivaretas og at endringer gjennomføres på en positiv måte for kundene.

Ola Tengroth, adm.dir. og deleier i Kemetyl-gruppen, sier at Wilhelmsens overtakelse av salget og markedsføringen av forbrukerprodukter i Norge gjør det mulig for Kemetyl-gruppen å fokusere mer på prioriterte markeder.

LES OGSÅ: Wilhelmsen og Wallenius vil danne shippingkjempe

– Jeg er stolt over hvordan vi har utviklet forbrukervirksomheten i Norge de siste årene, men det står klart at det er nødvendig med større strukturelle tiltak for å sikre en langsiktig og god lønnsomhet.

Kemetyl-gruppens forretningsområde Nordic Industri påvirkes ikke av transaksjonen, men kommer til å satse aktivt videre innenfor salg av industrikjemikalier i Norge og i Norden for øvrig. Det samme gjelder selskapets globale virksomhet i Europa og verden for øvrig.

Båt, bil, hjem/fritid

Wilhelmsen Chemicals er spesialisert på utvikling og produksjon av produkter til rengjøring, vannbehandling og drivstofftilsetning for havgående skip. Produktene distribueres globalt og selges av Wilhelmsen Ships Service.

For det nordiske markedet er Wilhelmsen en stor utvikler og produsent av effektive kjemikalier til forbrukermarkedet, innenfor segmentene båt, bil og hjem/fritid.

Kemetyl-gruppen er ett av de største selskapene innen sitt felt i Europa, med 250 ansatte og en omsetning på 140 millioner Euro. Kemetyl finnes i 10 europeiske land.

Produktporteføljen omfatter væsker og utstyr, bilpleieprodukter og tilbehør, hygiene og husholdningsprodukter. Produktspekteret omfatter alt fra vindusspylervæsker og kjølemidler til drivstoff og rensemidler.

Kemetyl inngår i det norske Pemco-konsernet.

Artikkeltags