Gå til sidens hovedinnhold

Vestfold-investor kjøper seg opp i bredbånd

Artikkelen er over 5 år gammel

Tønsberg/Nøtterøy-investoren Kristian G. Lundkvist hamstrer nå aksjer i bredbåndsselskapet Nextgentel, skriver Finansavisen.

Lundkvist er allerede en betydelig aktør i det norske mobil- og telemarkedet, blant annet gjennom Nordialog- kjeden. Han er også aktiv investor i flere andre markeder, og er blant de vestfoldingene som har flest roller i aksjeselskaper.

Jernbane-satsing

Størst oppsikt vakte det nok da 40-åringen for et drøyt år siden sto fram som mannen bak infrastrukturkonsernet NRC Group. Konsernet er resultatet av en fusjon mellom selskapene Blom ASA, Team Bane AS og Svensk Järnvägsteknik AB, som har samlet omsetning på nesten en milliard kroner.

NRC Group har som mål å bli en markedsledende aktør i kampen om de enorme jernbaneinvesteringene som både den norske og svenske staten legger opp til i tiårene som kommer.

Les også: Smarte grep gjør at Lundkvist kan smile bredt etter Birdstep-salget

Lokalt i Tønsberg har Lundkvist også markert seg som eiendomsinvestor, blant annet i boligprosjektene i den gamle Trygdegården og på Foyn-taket.

Men det var i telekommunikasjonsbransjen den aktive investoren slo seg opp. Det startet med Telekiosken i Sandefjord i 1999. En rekke oppkjøp og fusjoner senere kontrollerer Lundkvist virksomheter i mobil- og telemarkedet som omsetter for flere hundre millioner kroner.

Satser i bredbåndsmarkedet

Kursen på Nextgentel-aksjene har steget voldsomt i høst. Årsaken er at Kristian Lundkvist sammen med Jan Haudemann-Andersen og Ketil Skorstad til sammen har kjøpt ca. 10 prosent av det Telio-kontrollerte selskapet, skriver Finansavisen.

Les også: Han er mannen bak nytt milliardkonsern

Avisen skriver at Lundkvist har kjøpt seg opp til en eierpost i NextGenTel på 5,7 prosent i en periode da aksjekursen har steget fra 22 til 29 kroner. Trolig har han kjøpt enda flere aksjer som, foreløpig ikke er kjent for markedet, mener Finansavisen å vite.

Kjøpene gjøres gjennom selskapet Zono Holding som i sommer fusjonerte inn sine virksomheter, Teki Gruppen og Kjedehuset, i det børsnoterte Techstep. Resultatet var at Lundkvists Zono Holding overtok så godt som hele selskapet.

Finansavisen gjengir en børsmelding fra Techstep om at oppkjøpet støtter Techsteps strategi om å bli en konsoliderende driver i mobil- og telemarkedet.

Techstep skrev videre at det behøves større aktører med innovative tjenester og løsninger i den fragmenterte norske mobil- og telebransjen.

Styregrossist

Ifølge regnskapstall.no sitter Lundkvist i styret i totalt 35 selskaper. Han er styreleder i 23 og styre-nestleder i ett av disse. Han er dermed blant vestfoldingene med flest styreroller. Lundkvist er dessuten varamedlem i ytterligere fire selskaper, kontaktperson i fire og daglig leder i 12. Han er oppført som innehaver av ett selskap, nemlig Nordialog Tønsberg.

Kristian G. Lundkvist har ikke besvart henvendelser fra vestviken24.no og Tønsbergs Blad onsdag.

Kristian G. Lundkvist

  • Gründer og investor
  • Bor: Nøtterøy
  • Alder: 40 år
  • Ligningsformue: 166 millioner (2015), opp fra 99,8 fra året før.
  • CV: Startet med import av utstyr til mobiltelefoner i 1999, og bygget seg stort opp i telekommarkedet.
  • Startet investeringsselskapet Middelborg AS i 2005 og har etter hvert utvidet investeringene til å omfatte også eiendom, olje, shipping og finans. Er blant annet inne på eiersiden både i handelshuset Foyn og boligprosjektet Storgaten 51 i Tønsberg sentrum.
  • Ble i 2013 største eier i det børsnoterte karttjenesteselskapet Blom ASA, som nå blir del av infrastrukturkonsernet NRC Group. Lundkvist vil sitte som eier av rundt 30 prosent av det nye konsernet.

 

Her ser du hvilke roller Kristian G. Lundkvist har i norsk næringsliv: