Er i gang med å selge klær igjen: Vil omsette for 25 millioner i år

I GANG IGJEN: Trond Skjelland er igang med engrossalg igjen. Men i oktober må han møte tidligere fusjonspartnere i retten (Foto: Privat)

I GANG IGJEN: Trond Skjelland er igang med engrossalg igjen. Men i oktober må han møte tidligere fusjonspartnere i retten (Foto: Privat) Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Trond Skjelland har trukket seg ut av fusjonen med klesgrossisten East West AS, og restartet Skjelland Group AS. I år forventer selskapet å selge klær for 25 millioner kroner.

DEL

Men i oktober må Skjelland møte de tidligere fusjonspartnerne i Tønsberg tingrett...

Lå an til 70 millioner

Trond Skjelland og Skjelland-familien har lange tradisjoner med å selge klær fra hjembyen Tønsberg. Det har gått litt opp og ned gjennom årene, men da Skjelland Group i 2013 fusjonerte, omsatte selskapet for nesten 40 millioner kroner.

LES OGSÅ: Fritzøe Engros kjøper selskap og passerer 600 millioner

Fusjonspartner East West omsatte for 30 millioner, og det nye selskapet forventet å passere 70 millioner i omsetning i 2013.

Selskapet ble etablert som East West AS, med fire eiere, Oddvar Halvorsen, Gard Hansen, Trond Skjelland og William Chu.

«Nye» East West flyttet etter hvert inn i lokaler på Barkåker, og så for seg at det ville ha 28 ansatte, uttalte eierne i 2013 til textilforum.no. Skjelland Group AS ble lagt ned som følge av fusjonen.

East West holder fortsatt til på Barkåker, og hadde i 2015 en omsetning på drøyt 60 millioner kroner. 2016-regnskapet er foreløpig ikke offentlig tilgjengelig.

Selskapets resultat før skatt har vært negativ med drøyt en million kroner både i 2014 og 2015.

Uenige om faktagrunnlaget

På selskapets hjemmeside går det fram at East West AS driver en gros salg av klær og accessoirer. East West har nå 16 ansatte.

– Vi betjener kjeder og frittstående butikker. Ca. 1.000 kunder i Norge, heter det.

I oktober i år er det avsatt fire dager til hovedforhandling i en tvistesak i Tønsberg tingrett, mellom de gjenværende eierne i East West og Skjelland Group, med East West som saksøker.

Trond Skjelland ønsker ikke å uttale seg om detaljer i denne tvistesaken, men det heter i berammingen at temaet er krav om tilsidesettelse av avtale om aksjeoverdragelse.

LES OGSÅ: Så mye tjente lederne i de største Vestfold-bedriftene i fjor

Han ønsker heller ikke å uttale seg om hvorfor han brøt ut av fusjonen, men det er et faktum at gamle Skjelland Group ble startet opp igjen midtveis i 2016, med Trond Skjelland som styreleder og daglig leder.

– Av ulike grunner fant vi ut at fusjonen ikke var riktig for oss. Vi valgte å gå ut og starte vårt gamle selskap på nytt. Etter dette ble vi stevnet. Vi er uenige i det rettslige grunnlaget for stevningen og det motparten fremstiller som fakta i saken, sier Trond Skjelland.

Daglig leder i East West AS, Gard Hansen, bekrefter at det er en konflikt mellom Skjelland og resten av fusjonspartnerne. Dette har sammenheng med forhold som ble avdekket da Skjelland Group trakk seg ut av East West, sier han.

Klær for barn og herrer

Skjelland Group driver nå som før, som et rent engrosfirma for barne- og herreklær. Kundene er klesforretninger rundt om i Norge.

– Hvordan går driften?

– Ganske nøyaktig etter planen. Vi fikk et halvt års drift i 2016. I inneværende år regner jeg med at vi når en omsetning på ca. 25 millioner kroner, sier Trond Skjelland til vestviken24.no.

Skjelland Group har etablert et nytt nettsted, hvor det blant annet heter:

– På 70-tallet startet eventyret; Skjelland Group skulle for alvor få et solid fotfeste i tekstilbransjen. I dag utvikler og produserer vi egne merker og kolleksjoner som distribueres ut til det norske markedet.

Artikkeltags