Gå til sidens hovedinnhold

Eventyrlig vekst for Nokas i Sverige: 1.000 nye ansatte bare i år

Artikkelen er over 4 år gammel

Bare i 2017 vil det Tønsberg-baserte Nokas-konsernet rekruttere mer enn 1.000 nye medarbeidere i Sverige. Nokas har sikret seg nye avtaler for rundt 600 millioner svenske kroner.

Tidligere i år overtok Nokas det som omtales som Sveriges største sikkerhetsoppdrag, nemlig sikkerhetskontrollen på Arlanda. Samtidig startet Nokas også den omfattende sikkerhetsleveransen til Saab-konsernet, både i Sverige og en rekke andre steder i verden.

LES OGSÅ: Europeisk storinvestor jakter på Nokas-aksjer

Enda flere kontrakter

Nå har Nokas sikret seg to nye store kontrakter i Stockholms-regionen hvor Nokas skal levere vakttjenester til Stockholm Stad og parkeringstjenester til Stockholm Parkering, går det fram av en pressemelding.

 

Disse to kontraktene alene representerer en årlig omsetning på rundt 100 millioner svenske kroner.  I tillegg kommer en rekke andre nye avtaler som til sammen betyr at Nokas i år fyller på med nye kontrakter for rundt 600 millioner kroner i Sverige.

- Strategien vi har lagt for ekspansjon i Sverige bærer nå frukter, sier konsernsjef Heine Wang.

- Vi er offensive i markedet og lykkes fordi vi klarer å levere høyt kvalifiserte tjenester til konkurransedyktige priser. I tillegg har vi skapt et konkurransefortrinn ved at vi kan levere et bredere spekter av sikkerhetsprodukter og tjenester enn våre konkurrenter i en og samme avtale. Det betyr besparelser både for kundene og oss, sier Wang.

4500 svenske ansatte

Den kraftige veksten medfører at Nokas bare i år kommer til å ansette mer enn 1.000 nye medarbeidere i Sverige.

LES OGSÅ: Nokas satser på digitalisering – men veksten gjør at de ikke blir færre ansatte

– Kontrakten med Stockholm Stad og Stockholm Parkering alene, vil sysselsette nærmere 200 medarbeidere. 

Ved utløpet av 2017 vil 4.500 medarbeidere ha Nokas som arbeidsgiver i Sverige. Årsomsetningen i Sverige vil være ca. to milliarder norske kroner.

Og dette er bare begynnelsen.

- Med så stor vekst er det en spennende utfordring å få tak i nok kvalifisert arbeidskraft, men dette har vi lagt gode planer for, sier konsernsjef Heine Wang.