Og nå skal ølet ut i verden, på Color Lines ferger fra Sverige, Danmark og Tyskland. Noen paller skal også til Holland.

– Vi prøver å bygge opp et lager. Men det er neimen ikke lett. Flaskene går ut i rekordfart, sier gründer, bryggeriassistent, kundekontakt og alt mulig-medarbeider, Tone Krüger, til vestviken24.no. Det er hun og sønnen Mathias som driver bryggeriet. Sistnevnte som bryggerimester.

Ektemann og far, Steinar Krüger, er daglig leder. Men han har annet arbeid på dagtid. Bryggeriet har i tillegg en driftssjef, men han er for tiden i pappapermisjon.

Omsetningen opp 334 prosent

Regnskapet for 2015 viste at Færder økte omsetningen med 334 prosent fra 2014 til 2015. Resultatøkningen var på 298 prosent. Og veksten synes foreløpig ikke å ha noen ende.

– Vi er veldig glade for den støtten folk viser oss, sier mor og sønn Krüger.

– Det skyldes vel kanskje at de liker ølet?

LES OGSÅ: Nå skal Færder-ølet ut til folket

– Ja, vi tror jo det. Vi er etter hvert ganske sikre på at vi brygger godt øl.

Målsettingen i år er å selge 175.000 liter.

– Og hvor blir ølet av?

– Vi har tre hovedkanaler: Dagligvarekjedene, hoteller og restauranter og Vinmonopolet. Volummessig er dagligvareomsetningen den absolutt største. Mer enn 90 prosent av ølet vårt selges i butikkene til Norgesgruppen og Coop, sier Mathias Krüger.

Taxfreebutikker

Krüger-familien har vært skeptiske till taxfreesalg på grunn av produksjonskapasiteten og knallhardt press på pris.

– Men nå har vi landet en god deal med Color Line, og den første leveransen til utlandet er sendt av gårde. Vi tenkte kanskje at det ville dreie seg om en pall i starten. Men nei da, bestillingen lød på 22 paller, forteller Tone Krüger entusiastisk.

Neste skritt vil være å jobbe mot salg i flyplassenes taxfreebutikker. Men det kan ta litt tid.

– Når vi inngår nye avtaler, må vi være sikre på at vi klarer å levere.

LES OGSÅ: Mor og sønn som brygger på no'

Færder Mikrobryggeri startet med produksjon av ale, øl som er mer smaksrikt enn den tradisjonelle norske pilsneren.

Ale og pilsner

– I starten så vi for oss at vi ville komme opp i ca. seks typer ale. Vi har endt med mange flere, og produserer nå også pilsner, forteller Mathias Krüger.

I dagligvarebutikkene alene selger Færder nå seks øltyper, inkludert juleøl. På polet selger bryggeriet fire øltyper, inkludert juleøl. I tillegg produserer de massevis av spesialøl.

– Vi leverer blant annet eget øl til Engø Gård, Foynhaven og noen Menybutikker. Vi har også store avtaler med to eksterne bryggerier som ikke har eget produksjonsanlegg, forteller bryggerimester Mathias.

LES OGSÅ: Hortenspils tilbake etter 45 år

Før oppstart kjøpte Krüger-familien den gamle, tidligere renseribygningen i Tordenskiolds gate 5. Der ble det montert et bryggerianlegg med kapasitet på ca. 350.000 liter øl årlig.

Ser dere for dere at kapasiteten vil  være sprengt i løpet av noen år?

Ja, men det betyr ikke at vi må kjøpe nytt anlegg. Det eksisterende kan utvides med flere gjæringstanker. Jeg tipper vi kan komme opp i en kapasitet på 600.000 liter med eksisterende anlegg i nåværende lokaler, forteller Mathias Krüger.

Og større enn det har Færder Mikrobryggeri ikke noe ønske om å bli.

Vil aldri flytte

– Vi vil rett og slett ikke flytte. Vi har blitt glade i bygget. Det er mye mer sjel og personlighet her enn i et moderne stålbygg i et industriområde, forteller mor og sønn Krüger.

De satset offensivt på bygning og utstyr da de startet mikrobryggeriet.

– Mange trodde vi var klin gærne som satset så mye penger på ølbrygging. Men det har altså vist seg å gå bra. Og det vi har vært mest redde for har ikke vært å tape pengene, men at vi ikke skulle klare å lage godt øl. Det tror jeg vi nå kan si at vi har klart, sier Tone Krüger til vestviken24.no.