Ung, og med en leder i magen? Nå kan du få gratis lederutdanning

RAUSE: Charlotte Svensen (fra høyre), Rita Furan og Cecilie Bækken Sørumshagen vil at unge i Tønsberg-regionen skal bli sett og satset på.

RAUSE: Charlotte Svensen (fra høyre), Rita Furan og Cecilie Bækken Sørumshagen vil at unge i Tønsberg-regionen skal bli sett og satset på. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå får ungdom i Tønsberg-regionen et lederkurs folk i næringslivet ville betalt dyrt for.

DEL

- Å bli trodd på, satset på og tilrettelagt for, er viktig for at ungdom skal tørre å påta seg et lederansvar og få ting til å skje, sier Rita Furan, daglig leder i Raus.

Raus er en frivillig organisasjon som Furan og en gjeng andre ildsjeler startet for å bringe idrettslagene inn i SFO i Tønsberg. De arrangerer også torvlekene på høsten der barn får prøve ulike fritidsaktiviteter. Alt er gratis og gøy.

Nå vil disse damene ta frivilligheten et steg videre, og tilbyr lederkurs til 50 unge lederspirer fra Tønsberg og omegn.

Gratis lederprogram

- Dette lederprogrammet er noe næringslivsledere betaler mye for å delta på. Vi vil tilby det gratis til ungdommer, sier Rita Furan.

Raus-leder heter programmet, og det strekker seg over tre samlinger fra vår til høst 2017. Raus har fått 200 000 kroner fra Sparebankstiftelsen til programmet, og søknadsfrist for å være med er 1. mars.

- Dette har jeg gledet meg til lenge sier Rita Furan.

Sammen med Charlotte Svensen har hun drevet lederutdanning for ungdom tidligere, under Norsk friidretts paraply.

- Vi laget programmet Ung:leder i regi av friidretten. I løpet av fire år var 400 ungdommer gjennom programmet. Det kom mange gode prosjekter og mye lærdom ut av det, forteller de.

LES OGSÅ: – Bedriftene vi starter skal ikke dreie seg om vafler og t-skjorter

Får egne mentorer

Ungdommene som kommer med på Raus-leder, får en mentor og skal ha et prosjekt som de finner selv eller får tildelt.

- Det kan være prosjekter i idrettslag, organisasjoner, eller i aktiviteter i Raus, sånn som torvlekene, barnefestival under Færderfestivalen eller legobygging på biblioteket, forteller de.

På samlingene skal de unge få faglig påfyll og bli i stand til å lede og ta ansvar. Det handler blant annet om å bli bevisst sin egen rolle, og lære seg å samarbeide.

-  Vi ønsker å binde de unge, næringlivet og frivilligheten sammen, sier Charlotte Svensen.

Hun er til daglig leder for omdømmeprosjektet Pulserende Kystperle og har med det på laget for å utvikle unge ledere i regionen.

- Det handler om å være en urban region som ungdom vil tilbake til om de reiser ut. Vi skal være attraktive for de unge, sier Svensen.

LES OGSÅ: Nå er det ikke bare idretten som har topplinjer - sjekk alle toppvalgene i Vestfold

Ledere mellom 17-22 år

Raus-leder henvender seg til unge mellom 17-22 år fra Tønsbergregionen. Med det menes Nøtterøy, Tjøme, Re og Tønsberg.

- Men får vi inn en søknad fra en veldig engasjert ungdom fra Horten som vil gjøre et prosjekt i vår region, vil vi ta vedkommende med i betraktning, sier Svensen.

Man er da Raus.

Artikkeltags