Unge ideer skal redde oljebransjen

– Det fantes aldri noe sånt som dette da jeg var ny i oljebransjen, sier Petter Sanna i NPF Skagerak om Innovasjonskonferansen 2016.

– Det fantes aldri noe sånt som dette da jeg var ny i oljebransjen, sier Petter Sanna i NPF Skagerak om Innovasjonskonferansen 2016. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Nedgangstider i oljebransjen er kjempe bra for oss, sier Petter Sanna. Med den tankegangen inviteres det til innovasjonskonferanse.

DEL

I en tid der oljebransjen stort sett assosieres med nedgangstid, dårlige tall og oppsigelser, tenker Petter Sanna helt annerledes.

– Vi nordmenn er late og godt vant. Nedgangstid gir oss muligheten til å gjøre endringer og tenke nytt , sier han.

Nå inviterer han og NPF Skagerak til konferanse for å forvalte ideen om at oljebransjen har behov for en utfordring.

LES OGSÅ: – Bedre rustet til å ta nedgangen

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

– Grusomt for enkeltindividet

24. mai fylles Høgskolen i Sørøst Norge opp av unge, lovende innovatører. I allefall dersom Petter Sanna i NPF Skagerak får det som han vil. Organisasjonen inviterer i disse dager til den tredje årlige Innovasjonskonferansen.

– Målet med denne konferansen er å skape en arena for innovasjon i oljebransjen. Vi skal tenke løsninger istedet for å forvalte problemene, sier han.

Sanna beskriver olje- og gassbransjen som tungt tradisjonsbundet, og anerkjenner at det kan være tøft å snu tankegangen som preger bransjen per dags dato.

– Den perioden vi er inne i nå er helt klart grusomt for enkeltindividet, men i ett større perspektiv åpner dette opp for å gjøre nødvendig korreksjoner i hvordan vi jobber, forklarer han.

LES OGSÅ: 520 ansatte blir sagt opp

40.000 kroners premie

Med tittelen «Endringer - NÅ og Fremover» består konferansen av en rekke foredrag, blant annet av gründer Daniel R. Döderlein. I tillegg arrangeres det en gründerkonkurranse, hvor deltakere får presentere en idé for et panel bestående av fagfolk, med muligheten til å vinne 40.000 kroner.

– Vi ser etter innovatører med salgsevne, og en idé som kan generere mer enn bare penger, sier Sanna om konkurransen, og legger til panelet er særlig interessert i den yngre generasjonen.

– Det er for tiden lite rekruttering til bransjen. Med denne konferansen kan de unge være med på å utvikle en næring de selv skal arve og som vi alle kan være stolt av, sier han.

Søknadsfrist for å melde seg på gründerkonkurransen er 9. mai.

LES OGSÅ: - En krise for dem det gjelder

Artikkeltags