11 mistet jobben rett før påske - nå må enda flere gå

MASSEOPPSIGELSER: National Oilwell Varco Norway holder til Helfo-bygget på Korten i Tønsberg. Selskapet setter nå i gang sin tredje runde med masseoppsigelser.

MASSEOPPSIGELSER: National Oilwell Varco Norway holder til Helfo-bygget på Korten i Tønsberg. Selskapet setter nå i gang sin tredje runde med masseoppsigelser. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Tønsberg-avdelingen til National Oilwell Varco (NOV) rammes nok en gang av selskapets masseoppsigelser.

DEL

NTB skriver at de ansatte ble informert om avgjørelsen mandag formiddag.

– Det vil nå bli drøftingsmøter med tillitsvalgte. Det er ikke klart hvor mange som må gå i Tønsberg, men det vil bli oppsigelser også der, sier kommunikasjonsdirektør Dag Nordbø. Det toale antallet oppsigelser er foreløpig heller ikke klart.

I desember kom beskjeden om at 900 ansatte ville miste jobben i selskapet. Av disse var 11 ansatt i Tønsberg, opplyser Nordbø. De berørte fikk beskjed rett før påske, og får sine arbeidsforhold avsluttet i løpet av april.

I august mistet 16 ansatte i Tønsberg jobben, da totalt 1.500 faste ansatte og innleide mistet jobben.

Fra 80 til 50 ansatte

Selskapet skriver i en pressemelding at bakgrunnen for nedbemanningen er markedssituasjonen i bransjen, med reduserte investeringer og redusert salg av utstyr.

Nordbø forteller at det nå er 50 ansatte i avdelingen i Tønsberg.

Det har ikke lykkes Vestviken24 å komme i kontakt med daglig leder for Tønsberg-kontoret, Jeanette Askim, men Nordbø opplyser at alle uttalelser til pressen rundt oppsigelsene går gjennom ham.

– Er det fare for at hele avdelingen kan bli lagt ned?

– Det er ikke gjort noen vedtak om at lokasjoner skal legges ned, men man kan aldri si aldri i de i tidene vi nå er inne i, sier Nordbø.

Før rundene med oppsigelser i 2015 talte selskapet 4.800 ansatte i Norge. Antallet er nå 2.400.

NOV har sitt norske hovedkontor i Kristiansand, med avdelinger i blant annet Tønsberg, Trondheim og Oslo.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Artikkeltags