Gå til sidens hovedinnhold

Proffice-navnet forsvinner etter oppkjøp

Artikkelen er over 4 år gammel

Bemannings- og rekrutteringsselskapet Proffice, som har to avdelinger i Vestfold, endrer navn til Randstad.

I januar kjøpte det nederlandske konsernet Randstad Holding alle Proffice sine virksomheter i Norden, inkludert Vestfold-avdelingene i Tønsberg og Larvik.

Denne uka endret samtlige Proffice-virksomheter i Norge navn til Randstad, bekrefter administrerende direktør Eivind Bøe i en pressemelding.

– En naturlig konsekvens av oppkjøpet, er at merkevaren Proffice forsvinner for godt. Men selskapet og organisasjonen gjenoppstår like raskt i ny drakt, nå som Randstad, sier Bøe.

Proffice er en merkevare som etablerte seg i Norge i 1985, og samlet med Randstad omsatte de for over én milliard kroner i Norge i fjor. Nå er Proffice en del av Nordens nest største leverandør av HR-tjenester.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Vestfold-kontor i medvind

Ragne Odberg Myrsve er distriktssjef for Randstads Vestfold-kontorer, som i dag har 165 utleide medarbeidere i oppdrag ute hos kundene deres. Hun sier at det blir en viktig oppgave framover å gjøre det nye navnet kjent.

– Proffice var et veldig godt innarbeidet navn lokalt, men vi har ansatte med lang erfaring i Vestfold, og alt blir videreført. Nå får vi en eier som er finansielt sterk og som har mye kompetanse innenfor vår bransje, sier Myrsve.

Hun opplyser at Vestfold-kontorene ligger foran budsjett både i omsetning og på bunnlinjen i år, og de ligger an til en omsetning på rundt 80 millioner kroner i 2016. I disse dager ansetter de en ny selger, slik at de blir sju ansatte i fylket. Til sammen har de 165 utleide medarbeidere ute i oppdrag hos sine kunder.

– 2016 har vært et veldig godt år i Vestfold, og vi har vært en av de beste Proffice-enhetene i landet. Vi merker at vi ligger litt i ly av oljekrisen, sier Morsve.

Les også: Nesten halvparten av ledere under 35 år vurderer å skifte jobb

Vekststrategi

Randstad Holding har en klar vekststrategi og kjøpte tidligere i år også verdens ledende aktør for nettrekruttering, Monster Worldwide Inc. I Norge får Randstad rundt 1500 ansatte fordelt på 19 kontorer.

– Gjennom denne sammenslåingen vil Randstad kunne utnytte vekstpotensialet som fortsatt ligger i et fragmentert, norsk marked. Våre konkurrenter får et større og sterkere selskap å konkurrere mot, og kunder og kandidater får bredere tilgang på nye konsepter og muligheter, sier Bøe.

Randstad Holding er et globalt bemannings- og rekrutteringskonsern som omsatte for hele 19,2 milliarder euro (173,5 milliarder kroner etter dagens kurs) i fjor. De har tidligere hatt rekruttering og konsulentutleie på fagspesialist- og ledernivå i Norge. Denne delen av virksomheten endrer også navn til Dfind.

Kommentarer til denne saken