Listhaug: – Har veldig tro på den måten å jobbe på

Statsråd Sylvi Listhaug lot seg imponere av hvordan ByPost får folk inn i arbeidslivet igjen. Her med daglig leder ved ByPost Vestfold, Linn Fagerberg, og rådgiver i NHO, Jon Grimsgaard.

Statsråd Sylvi Listhaug lot seg imponere av hvordan ByPost får folk inn i arbeidslivet igjen. Her med daglig leder ved ByPost Vestfold, Linn Fagerberg, og rådgiver i NHO, Jon Grimsgaard. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Innvandring- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) ga ByPost mye ros for å legge til rette for folk som har havnet utenfor arbeidslivet.

DEL

Mandag var hun på rundtur i Vestfold, og stoppet i den forbindelse innom ByPost på Borgeskogen. Der fikk hun høre om hvordan ByPost aktivt bruker Ringer i Vannet-prosjektet til NHO når de er på utkikk nye medarbeidere.

– Det er fantastisk hvordan de jobber her for å få folk som har stått utenfor arbeidslivet til å komme inn igjen, ikke bare innvandrere, men folk som er født og oppvokst i landet og som av ulike årsaker sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet. Jobben er en stor del av livet, der har man kolleger, sosialt samvær og faste ting å gå til hver eneste dag, sier Listhaug.

– Jeg har veldig tro på den måten å jobbe på, at man legger til rette for at de som har stått utenfor skal komme seg inn.

Hun fikk høre om reisen til Aziz Curic, fra han kom til Norge for to år siden til han fikk fast stilling i ByPost i april. Tross hull i CV-en og begrensede norskkunnskaper fikk han sjansen av daglig leder Linn Fagerberg.

Les også: Her får alle kake når de blir fast ansatt

– Det er veldig imponerende at han har greid å komme seg i jobb så raskt, og det understreker hvor viktig det er med egeninnsats. Han har virkelig stått på, tatt egne initiativ og lagt seg i selen for å lære språket, sier Listhaug.

Strategi for bedriften

For Fagerbergs del var det en tilfeldighet at hun tok del i Ringer i Vannet-prosjektet. Hun tok sjansen den første gangen, på en kvinne uten førerkort, noe som kan høres rart ut med tanke på at hun driver et budbilfirma.

Les også: Fra Nav-kø og rett til topps

Den første tida gikk det en del tid til øvelseskjøring, før vedkommende ble fast ansatt etter hvert.

– Da hadde vi tatt inn én, og tenkte hvorfor ikke ta inn en til? Til slutt ble det en strategi for oss i rekrutteringen, sier Fagerberg.

ByPost er ikke den eneste bedriften i fylket med suksess med prosjektet. I Larvik har både Farris Bad og Bakers gjort det samme.

Ringer i vannet

Rekrutteringsstrategi der man kobler mennesker som av ulike grunner har falt utenfor arbeidslivet med NHO-bedrifter.

Tar utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft.

Tett oppfølging av kandidat og arbeidsgiver før, under og etter ansettelse.

Ordningen åpner for en kortere kostnadsfri praksisperiode uten arbeidsgiveransvar.

Målet er fast ansettelse og flere tilbake i arbeidslivet.

Over 600 NHO-bedrifter er med på prosjektet

Kilde: NHO

Krever god kartlegging

Ringer i Vannet-prosjektet startet opp i 2012 og har i dag hele 850 bedrifter med på laget. Prosjektet skiller seg ut ved at man i stedet for å finne et passende arbeidssted for en person, ser man på hvilke behov bedriftene har. På den måten blir kandidatene tilpasset bedriften, i stedet for at bedriften blir tilpasset kandidaten.

Når man har funnet en aktuell kandidat, kan personen gjennomføre en praksisperiode i bedriften, før man etter hvert kan bli fast ansatt.

Les også: ByPost flytter til Borgeskogen

For at det skal bli en suksess, kreves det god kartlegging i forkant.

– God kartlegging er kjempeviktig. Om man finner feil person, ødelegger det først og fremst for personen, men også for bedriften, sier rådgiver i NHO, Jon Grimsgaard.

Artikkeltags