Re ny på lista - nå har 85 prosent av kommunene eiendomsskatt

EN AV 365: Ordfører Thorvald Hillestad og Re har innført eiendomsskatt som en av ti nye kommuner i år. Nå sonderer de mulighetene for sammenslåing, men ingen av kandidatene har eiendomsskatt.

EN AV 365: Ordfører Thorvald Hillestad og Re har innført eiendomsskatt som en av ti nye kommuner i år. Nå sonderer de mulighetene for sammenslåing, men ingen av kandidatene har eiendomsskatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

– Det skulle vært moro å se kommunen der dette er et populært tiltak, sier ordfører Torvald Hillestad. Ingen av kandidatene for sammenslåing med Re har eiendomsskatt.

DEL

365 av landets 428 kommuner har en eller annen form for eiendomsskatt i år. Det er 10 flere enn i fjor og 93 flere enn i 2007.

Dermed er eiendomsskatt innført i 85 prosent av kommunene, og i fjor ga det inntekter på til sammen 11 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv. Beløpet tilsvarer 2,8 prosent av kommunenes bruttoinntekter.

En av årets nykommere er landbrukskommunen Re i Vestfold, hvor ordfører Thorvald Hillestad sier de så seg nødt til å bite i det sure eplet.

– Det skulle vært moro å se kommunen der dette er et populært tiltak. Det sier seg jo selv at det ikke er det, sier Sp-ordføreren.

Re har foreløpig ikke funnet noen naboer å slå seg sammen med, men ingen av kandidatene har eiendomsskatt. Hillestad er likevel ikke bekymret for at inntektsposten kan forsvinne ved en eventuell sammenslåing.

– Jeg tror vi vil få besparelser administrativt etter en sammenslåing, sier Hillestad. Slik tenker også statssekretær Kristin Holm Jensen (H) i Kommunaldepartementet.

– Kommuner som slår seg sammen, blir sterkere og får bedre økonomi. Dette legger til rette for at de også kan avvikle ulike former for kommunal eiendomsskatt, skriver hun i en epost til avisen.

Artikkeltags