Lufthansa vurderer å kjøpe Norwegian

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel

Lufthansa er i kontakt med Norwegian om et oppkjøp. Norwegian-aksjen steg mandag med 10,1 prosent på Oslo Børs etter oppkjøpsspekulasjonene.

DEL

Bjørn Kjos bekrefter mandag ettermiddag overfor NRK at det har vært kontakt mellom Norwegian og Lufthansa angående mulig oppkjøp.

– Det ligger an til en ny bølge med konsolideringer i luftbransjen. Det betyr at vi også er i kontakt med Norwegian. Det sier det tyske flyselskapets konsernsjef Carsten Spohr i et intervju med Süddeutsche Zeitung , som NA24 siterer.

Han sier at oppkjøpet avhenger av pris, konkurranserettslige hensyn og om Lufthansa mener det gir «strategisk merverdi».

Lufthansa gir dermed IAG konkurranse. I april kunngjorde British Airways-eieren at de vurderer å kjøpe opp Norwegian, og at de i den sammenheng hadde kjøpt opp en andel i flyselskapet.

Lufthansa er allerede godt i gang med satsingen på lavprisflyselskap og satser stort på datterselskapet Eurowings, som i likhet med Norwegian sikter seg inn på både på kort- og langdistanseruter.

Artikkeltags