TUI legger ned i Norge - 150 ansatte blir berørt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Reiseselskapet har bestemt seg for å legge ned sine baser i Oslo, Malmø og Helsinki.

DEL

(Nettavisen) TUI legger ned sine baser i Oslo, Malmø og Helsinki, totalt berører dette 150 ansatte, heter det i en pressemelding fra Parat.

40-50 ansatte kan miste jobben, anslår leder for Parat Kabinforbund, Anneli Nyberg, overfor Nettavisen.

Nyberg er kritisk til nedleggelsen som fører til at alle kabinansatte i Norge blir sagt opp.

Selv om selskapet legger ned basen i Oslo, opprettholdes reisetilbudene gjennom samarbeidspartnere.

– Når verdens største reiseselskap ikke klarer å opprettholde driften av disse tre basene viser det utfordringene og konkurransesituasjon i Norsk og internasjonal luftfart. Det viser dessverre også mangel på ansvar for egne ansatte. Erfarne og dyktige kabinansatte som i mange år har bidratt til fornøyde kunder blir nå satt på gaten, sier Nyberg ifølge pressemeldingen.

Parat jobber med å hjelpe TUI-ansatte inn i ny jobb.

– Vi representerer ansatte i alle de store flyselskapene og jeg har sammen med kabinlederne i Norwegian, Widerøe, Thomas Cook og SAS, som jeg selv representerer, tatt et initiativ som skal bidra til å finne nye jobber for TUI-ansatte, sier Nyberg.

TUI Norge ble etablert i 1973 og tilbyr pakkereiser, fly og cruise til destinasjoner som Kanariøyene, Hellas og Italia. TUI Norge er igjen en del av TUI Nordic, som favner Norge, Sverige, Danmark, Finland, flyselskapet TUI fly Nordic, Nazar og Wonder Cruises.

Artikkeltags