Norwegian- og Widerøe-samarbeid vil gi lavere priser og bedre rutetilbud

SAMARBEIDER: Både Widerøe og Norwegian flyr til og fra Torp. Samarbeidsavtalen vil gi lavere priser og andre fordeler for de reisende, mener selskapene

SAMARBEIDER: Både Widerøe og Norwegian flyr til og fra Torp. Samarbeidsavtalen vil gi lavere priser og andre fordeler for de reisende, mener selskapene Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Samarbeidsavtalen mellom de to selskapene gjelder alle Widerøe-flyvninger og alle Norwegian-flyvninger i Norge, blant annet mellom Sandefjord/Kristiansand/Trondheim og Evenes. Det opplyser Norwegian i en melding fredag.

DEL

Både Norwegian og Widerøe flyr til og fra Torp i dag. Norwegian har flere utenriksruter, Widerøe flyr innenriks og til/fra København.

Sømløse reiser

Avtalen mellom dem betyr at du vil kunne bestille fly med de to selskapene gjennom samme system og du kan få bagasjen din fraktet fra det ene til det andre flyet.

– Du vil kunne få en sømløs reise med Widerøe fra for eksempel Brønnøysund til Trondheim og så kan du fly videre med Norwegian til for eksempel Oslo, sier kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Nettavisen.

Han understreker at utenriksruter ennå ikke er inkludert i avtalen. 

– Vi starter med innenriksflyvninger. Vi har store forventninger til dette og er spent på responsen i markedet. Om vi skal videreutvikle samarbeide, er noe vi må komme tilbake til, sier han.

Frem til nå har bare SAS hatt et samarbeid med Widerøe, og Sandaker-Nielsen mener at kundene vil tjene på at også Norwegian kan tilby flyvninger, skriver Nettavisen.

– Nå blir det konkurranse på feeder-rutene. Det betyr lavere priser og bedre tilbud, sier han.

Samarbeidet gjelder de følgende rutene:

  • Oslo - Røros 
  • Alle ruter mellom Oslo eller Bergen til Sogn og Fjordane og Ørsta/Volda
  • Alle ruter mellom Trondheim og Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund og Sandnessjøen) 
  •  Trondheim og Oslo til Rørvik og Namsos 
  • Alle ruter i Nordland, Troms og Finnmark, unntatt Bodø - Bardufoss 
  • Direkteruter fra Oslo til Helgeland (Mo i Rana, Mosjøen, Brønnøysund, Sandnessjøen) og Lofoten (Svolvær, Leknes, Stokmarknes) 
  • Direkteruter fra Bergen til Bodø og Tromsø 
  • Sandefjord/Kristiansand/Trondheim til Evenes

Artikkeltags