Restaurant-stjerner starter økologisk kolonial

HJEMME BEST: Linn Mjelde og Kim Wiuff orket ikke å ukependle til Kristiansand, så de sa opp jobben som vertspar ved gourmetrestauranten Måltid. Neste vår starter de opp gammeldags, lokal kolonial i Tjøme sentrum.

HJEMME BEST: Linn Mjelde og Kim Wiuff orket ikke å ukependle til Kristiansand, så de sa opp jobben som vertspar ved gourmetrestauranten Måltid. Neste vår starter de opp gammeldags, lokal kolonial i Tjøme sentrum. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Linn Mjelde og Kim Wiuff fra Tjøme er blant Norges beste restauratører. Neste år starter de opp Tjøme Kolonial.

DEL

– Vi vil jobbe med økologiske og lokale dagligvarer. Du skal få kjøpt det du trenger av meieriprodukter, brød, ost, kjøtt og grønnsaker. Så skal vi også selge ordentlig god kaffe, forteller Linn Mjelde.

I oktober ble det kjent at den svært anerkjente restauranten Måltid i Kristiansand avvikles før jul. Siste åpningsdag er 19. desember.

Samboerparet Linn Mjelde og Kim Wiuff, som bor på Tjøme, jobber som vertspar på Måltid.

Mjelde og Wiuff er blant landets beste restauratører, og drev blant annet gourmet-restauranten til hotellet Engø gård på Tjøme, fra 2009 til de overtok driften av Måltid i 2012.

 LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN.24.NO

Lokal kolonial i sentrum

Utpå vårparten neste år starter Mjelde og Wiuff opp Tjøme Kolonial, i splitter nye lokaler på Grand Park i Tjøme sentrum.

Tjøme Kolonial kommer også til å ha et kjøkken.

– Vi vil også lage mye selv, og selge hjemmelagede produkter og delikatesser, sier Mjelde.  

Mjelde og Wiuff ønsker å samarbeide med folk som bor på Tjøme, og som har store frukthager.

– De kan komme til oss med frukt, slik at vi kan produsere syltetøy og saft til rabattert pris. Vi skal også drive med catering, sier Mjelde.

Samboerparet ser for seg at de også kan drive med workshops, kokkekurs for store og små og annet morsomt i matveien.

LES OGSÅ: Inger (65) har aldri vært så trendy som hun er nå

Ønsker unike leverandører

1. februar får de nøklene til det nye lokalet rett ved Tjøme sentrum.

– Vi er i gang med å finne fram til gode produkter. Kim er på Tjøme annenhver uke, og da jobber han med det. Vi ønsker å komme i kontakt med unike leverandører i Vestfold, sier Mjelde.

I løpet av sine tre år på Sørlandet, har matparet også fått gode kontakter der.

– Vi har noen leverandører fra Sørlandet som vi har blitt veldig glade i, som vi vil prøve å få til å levere til oss. Så er jo Kim dansk, så det er ikke umulig at det havner noe dansk i hyllene også.

De ønsker at navnet Tjøme Kolonial skal gi den gode, gamle kolonialfølelsen. Mjeldes lillesøster er med som interiørkonsulent.

– Det skal ikke være en pyntebutikk, med flotte vindusutstillinger. Det skal være en butikk til mye bruk, med masse varer, hvor det er spennende å gå rundt, sier Mjelde.

LES OGSÅ: Størst på økomat

Fullt fokus fram til jul

Mjelde og Wiuff er fortsatt vertspar på Måltid, som er i full drift.

– Det er fullt fokus på restauranten fram til jul, sier Mjelde.

Måltid er en av landets beste restauranter, og har blant annet vært nominert til The Nordic Prize både i 2014 og i 2015. Prisen deles ut til Nordens beste restaurant, blant en håndfull nominerte restauranter.

Samtidig har stedet slitt med å få til lønnsom drift. Når det velrenommerte vertsparet valgte å si opp, fordi de ikke ønsket å ukependle til sørlandsbyen, valgte eierne å legge ned.

– Hovedårsaken til at vi sier opp, er at vi ønsker å reise hjem igjen til Tjøme. Vi savner venner og familie, og vil tilbringe mer tid på den flotte øya vår, sa Linn Mjelde da det ble kjent at Måltid legger ned.

Artikkeltags