Regjeringen med støtte til grønnere skipsfart

STØTTEORDNING: Norge er avhengig av ferjer og skipstrafikk. Nå lanserer regjeringen en støtteordning for bygging av mer miljøvennlig løsninger for fartøyene.

STØTTEORDNING: Norge er avhengig av ferjer og skipstrafikk. Nå lanserer regjeringen en støtteordning for bygging av mer miljøvennlig løsninger for fartøyene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Regjeringen øremerker 65 millioner kroner til bygging av flere miljøvennlige skip og ferger.

DEL

Mens 20 millioner går til kompetanseheving og anbudsprosesser i fylkeskommunene, skal 41 millioner deles ut til bedrifter som iverksetter prosjekter for mer klima- og miljøvennlig skipsfart.

Pengene hentes fra Klima- og miljøverndepartementets budsjett og er en del av tiltakspakken for å skaffe flere arbeidsplasser.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Statsminister Erna Solberg (H) og klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen (H) lanserer nyheten på Sola onsdag, der de deltar på regjeringens konferanse om grønn omstilling til havs.

– Innen grønn teknologi har vi gode støtteordninger innen forskning og utvikling, miljøteknologi og støtte til bygging av skip, men ikke for den såkalte "dødens dal": Testing og kommersialisering. Denne ordningen er å bygge bro over dødens dal, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) til NTB.

Håpet er at det kommer 8-10 store prosjekter som kvalifiserer til støtte, både innen ferjetransport og fiskeri.

LES OGSÅ: Fjord Line tar opp hybridkampen

LES OGSÅ: Dette sparer miljøet for utslipp tilsvarende 1.000 personbiler

LES OGSÅ: Ber Color Line om å ta tak for miljøet

Artikkeltags