Torp vokste kraftig i mars, er nummer tre på utenrikstrafikk i Norge

GLEDER SEG: Markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen er godt fornøyd med trafikkutviklingen på Torp så langt i år, og tror på ny passasjerrekord i 2018.

GLEDER SEG: Markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen er godt fornøyd med trafikkutviklingen på Torp så langt i år, og tror på ny passasjerrekord i 2018. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Trafikken på Torp vokste med 9,1 prosent i mars i år sammenlignet med samme måned i fjor. Av flyplassene i Norge er det nå bare Gardermoen og Bergen lufthavn Flesland som har større utenrikstrafikk enn Torp.

DEL

I alt var det 156.737 passasjerer som reiste til og fra Sandefjord lufthavn i mars måned. Av dette var hele 129.759 utenrikspassasjerer, en vekst på hele 16,9 prosent sammenlignet med mars 2017. Dermed ble det en solid vekst totalt selv om påskeferien gjorde at innenrikstrafikken sank med 17,5 prosent.

– Vi hadde et rekordår i fjor, og tar med oss veksten videre inn i 2018, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen ved Torp Sandefjord lufthavn til Tønsbergs Blad.

LES OGSÅ: Skogbrannhelikopteret klar for oppdrag

Hun tror også 2018 vil by på ny rekord og håper Vestfolds regionale flyplass vil runde den «magiske grensen» på 2 millioner passasjerer årlig. Totalt har 438.330 passasjerer brukt Torp i løpet av de tre første månedene av inneværende år. Det er 11,8 prosent mer enn i samme periode i fjor. Til sammenligning hadde giganten blant de norske flyplassene, Oslo Lufthavn Gardermoen, 3,37 millioner passasjerer i årets tre første måneder, en økning på 2,7 prosent fra samme tidsrom i 2017.

– Alle selskapene øker hos oss, sier Kleive-Mathisen.

LES OGSÅ: Næringslivstopp advarer mot å hindre bedrifter i å etablere seg ved E18 

Sommerrutene i gang

Årets sommerprogram startet i palmesøndagshelgen, 24. – 25. mars, samtidig som vi stilte om klokken til sommertid. Det bidro til de gode marstallene selv om det skjedde helt mot slutten av måneden, mener markeds- og kommunikasjonssjefen.

– Ryanair åpnet ruten til Hamburg da, og øker frekvensen på rutene til Alicante, Krakow, Warszawa og Wroclaw. Det samme gjør Wizz Air, og Norwegian øker fra to til tre avganger i uken til Alicante i tillegg til at de har åpnet sommerruten til Mallorca, sier Kleive-Mathisen.

LES OGSÅ: Dette er lesernes Torp-ønsker

Hun synes det er gledelig at Torp klarer å øke når hovedkonkurrenten Avinor har tilbakegang i trafikken ved flere av sine flyplasser. Morsomt for Torp-ledelsen var det også å notere seg at de har passert Stavanger lufthavn Sola i utenrikstrafikk og nå bare har Gardermoen og Flesland foran seg på denne statistikken.

– Mars og april må ses li sammenheng. Den måneden påsken kommer i, påvirker innenrikstrafikken negativt fordi forretningsreisemarkedet stopper opp i påsken, sier Kleive-Mathisen.

Artikkeltags