Vestfoldselskap blir størst i Skandinavia

VEKST: Med oppkjøpet av Ecofleet blir det Kanadiske selskapet Fleet Complete den ledende leverandøren av IoT-løsninger når det gjelder flåtestyring i Skadinavia.

VEKST: Med oppkjøpet av Ecofleet blir det Kanadiske selskapet Fleet Complete den ledende leverandøren av IoT-løsninger når det gjelder flåtestyring i Skadinavia. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ble kjøpt opp av canadisk gigantselskap.

DEL

Ecofleet er et internasjonalt programvareselskap som spesialiserer seg på GPS-baserte løsninger til flåte og oppgavestyring.

Sandefjord-selskapet har lenge vært den ledende aktøren i det nordlige Europa innen løsninger basert på telematikk.

Denne uken ble de kjøpt opp av det canadiske selskapet Fleet Complete.

– Med dette går vi fra å være den nest største- til den største leverandøren i Skandinavia, forteller daglig leder i Ecofleet Andreas Iversen.

LES OGSÅ: Nokas vant over finske banker: – Nå tror vi på ytterligere vekst

Global tilstedeværelse

Ecofleet har mer enn 80.000 abonnenter innen en rekke industrier i over 20 land og mer enn 70.000 kjøretøyer. Fleet Complete sin kundegruppe øker da etter oppkjøpet til mer enn 110.000 abonnenter i Europa og mer enn 400.000 abonnenter på verdensbasis.

Overtakelsen av Sandefjordselskapet er Fleet Completes andre overtakelse av firmaer i Europa siden 2016. Den gang kjøpte man opp ITmobile, som nå er Fleet Complete Europe. Dette firmaet opererer i Nederland, Belgia, Luxemburg og Østerrike. Nylig har man også gått inn i Tyskland.

– Ecofleet har et imponerende team bestående av faglig dyktige mennesker. Videre har de utsøkte produkter og en innovativ teknologi. Vi ser fram til å implementere alt dette i vårt globale konsept, sier Tony Lourakis, Chief Executive Officer hos Fleet Complete i en pressemelding.

– Det å kunne få ta del i Ecofleets fantastiske suksess og kombinere denne med vår egen infrastruktur innen IoT betyr at vi fremover kan etablere en meget kraftfull IoT-plattform. På denne måten vil vi kunne bistå enda flere eiere av kjøretøysflåter i hele verden, fremholder Lourakis.

Også Stig Lyngsie, Chief Operating Officer hos Ecofleet er fornøyd etter oppkjøpet.

– Det å kombinere Fleet Complete og Ecofleet gjør at ekstraordinære produkter og teknologier møtes. Vi har samkjørt våre mål og verdier, og vi er nokså like når det kommer til selskapskultur. Vi er overbevist om at vi sammen vil oppnå langt større suksess internasjonalt enn om vi fortsatte hver for oss, sier Lyngsie i den samme pressemeldingen.

– Begge konsernene er kundeorienterte og investerer for tiden i teknologiske løsninger. Vi gleder oss til å bli en del av teamet i Fleet Complete og ser fram til å ha mye fremgang sammen, avslutter Lyngsie.

Artikkeltags