I 2014 fikk Seim Maskin AS i Sandefjord byens gründerpris, og nylig kjøpte maskinentreprenørfirmaet seg inn i Moland Gjerdeservice AS.

Det er daglig leder i Seim Maskin, Øystein Seim, svært fornøyd med.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Vokser og ekspanderer

– Vi har hatt både vekst og opplevd ekspansjon de siste åra, og jeg har hatt Per Øyvind Moland og Moland Gjerdeservice på radaren en stund, sier Seim.

1. juli kjøpte Seim Maskin AS 60 prosent av aksjene i Moland Gjerdeservice AS. Per Øyvind Moland, som driver og er daglig leder i Moland Gjerdeservice, startet AS i 2012.

– Per Øyvind har vært i produksjon hele tida. Vi har også hatt vind i seila, og ønsker å gjøre ting litt mer komplett og nyte godt av synergieffekter for begge firmaene, sier Seim.

Seim Maskin AS er et maskinentreprenørfirma, som driver med masseforflytning, graving, vann og avløp, samt tomtearbeider blant annet. Moland Gjerdeservice AS driver med flettverk, stakitt, gjerder rundt tomt og næringsbygg etc.

LES OGSÅ: Gründerpris til maskinfirma i vekst

Synergieffekter

– Har jeg en kunde med en næringstomt så trengs ofte gjerde rundt. Og trenger du gjerder, så trenger du ofte gravere. Vi så effekten av hverandre og kan samkjøre, sier Seim.

Seim ser på Moland som en passende gründerpartner.

– Per Øyvind er også en gründertype, som har begynt i det små og jobba seg oppover. Det han har skapt er beundringsverdig. Å starte alene er utrolig tøft, men han har klart det og opplever vekst, sier Seim.

Som en bedrift drevet i hovedsak av én mann, er man sårbar.

– Jeg har drevet nesten helt alene, med én ansatt og ellers innleide folk. Med alle krav til dokumentasjon, kundebehandling og all jobb ute, blir det fryktelig mye på en person, sier Per Øyvind Moland.

– Får jeg en smell i ryggen så stopper det opp, sier han.

Under samme tak

Nylig flyttet Moland Gjerdeservice inn hos Seim Maskin, og nå deler de to firmaene kontor, administrasjon, regnskapsavdeling, samt produksjonsfolk.

– Nå som jeg får tilgang på folk gjennom Seim Maskin, kan jeg ta på meg flere og større jobber i perioder, sier Moland.

– Isolert sett drives fortsatt selskapene hver for seg. Så skal vi bistå og samkjøre hverandre, holde en jevn drift og bidra til felles løft videre for begge selskaper, sier Øystein Seim.

Seim Maskin AS hadde i 2014 en omsetning på drøyt 31 millioner kroner, og et driftsresultat på 2,7 millioner kroner. Hovedeier i firmaet er Øystein Seim.