Gå til sidens hovedinnhold

Vekst i antall skip og tonnasje i NIS

Artikkelen er over 4 år gammel

Pilene peker oppover for Norsk internasjonalt skipsregister. Hittil i år er økningen på 800.000 bruttotonn.

– Dette er en viktig økning etter at man fram til 2015 så en nedgang i både skip og tonnasje i skipsregisteret, sier fungerende avdelingsdirektør i Sjøfartsdirektoratets avdeling Skipsregistrene, Ole Kamlund.

Ett av skipene som de siste dagene har bidratt med mye tonnasje i Norsk internasjonalt skipsregister (NIS), er tankskipet Eco Queen. Dette er søsterskipene til Eco Future og Eco Leader som ble flagget til NIS i sommer.

LES OGSÅ: Bakkenteigen får nytt doktorgradsprogram

Eco Future er en nybygd oljetanker på 336 meter som ble levert til Wilco Eco Tankers 2 i august. Det går sammen med søsterskipene inn i NIS som et av verdens lengste skip. Eco Queen overleveres 20. september og det fjerde fartøyet i serien – Eco Seas – overtas 5. oktober.

Fra januar 2015 til midten av september 2016 har NIS økt fra 522 til 573 skip. Samlet utgjør bruttotonnasjen i NIS nå 14,8 millioner tonn.

– Vår stemme i de internasjonale maritime foraene, da først og fremst FNs sjøfartsorganisasjon IMO, vektes ut fra hvor stor flåte vi har målt i tonnasje, så dette er både en positiv og viktig utvikling, påpeker sjøfartsdirektør Olav Akselsen. (©NTB)

LES OGSÅ: Regjeringen med støtte til grønnere skipsfart

Kommentarer til denne saken