Sikkerhetsgigant går inn i skadedyrkampen

GÅR SAMMEN: Den nye felles satsingen vil skape flere nye jobber, hevder Pål Wang (til venstre) i Nokas og Kenneth Ervik i Tønsberg Skadedyrkontroll. – Tønsberg trenger flere private arbeidsplasser, mener Wang.

GÅR SAMMEN: Den nye felles satsingen vil skape flere nye jobber, hevder Pål Wang (til venstre) i Nokas og Kenneth Ervik i Tønsberg Skadedyrkontroll. – Tønsberg trenger flere private arbeidsplasser, mener Wang. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I bransjen skadedyrkontroll er det tre store aktører i Norge. Nå kommer den fjerde – med hovedsete i Vestfold.

DEL

Det skjer ved at Tønsberg Skadedyrkontroll AS slår seg sammen med Tromsø-firmaet Aktiv Nord AS og får med det nordiske milliard-konsernet Nokas med på eiersiden. Nokas driver med sikkerhet og vakttjeneste, kontanthåndtering med mer.

Det nye selskapet blir hetende Nokas Skadedyrkontroll AS, og får hovedkontor i Nokas-lokalene på Træleborg-odden i Tønsberg.

– Vi etablerte Tønsberg Skadedyrkontroll i 2001, og har bra kompetanse og dyktige arbeidstagere. Vi er vel ett av de fremste firmaene i vår bransje i Norge, sier daglig leder og medeier Kenneth Ervik.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Landsdekkende kjeder

Han mener likevel det er på tide å bli del av et større selskap. Blant annet fordi mange butikker og andre bedrifter etter hvert er tilknyttet landsdekkende kjeder, der kontrakter på overvåking og bekjempelse av skadedyr inngås av kjedene sentralt. De som vil ha disse kontraktene, må kunne operere mange steder i landet.

– Dessuten går bransjen over til mer giftfrie metoder, med mer bruk av overvåking, elektriske feller osv., sier Ervik. Det gjør det også mer interessant å slå seg sammen med Nokas, som leverer vakttjenester landet rundt.

Etter at ISS' skadedyravdeling i 2013 ble kjøpt opp av Anticimex, er det nå tre landsdekkende aktører i bransjen. Foruten Anticimex er det Rentokil og Pelias.

LES OGSÅ: Fra lokalt vaktselskap til nordisk milliardkonsern

Konkurranse

– Vi får tilbakemeldinger blant annet fra forsikringsselskaper og butikkjeder om at de vil ønske velkommen et nytt landsdekkende selskap for å styrke konkurransen, sier Ervik.

Konserndirektør Pål Wang i Nokas sier de tror skadedyrkontroll er et interessant tilleggsprodukt for mange av kundene deres.

– Vi har tro på at dette markedet vil vokse, blant annet som følge av klimaendringene, sier Wang.

Med flere eksisterende avdelingskontorer har Nokas gode forutsetninger for å bli en landsdekkende aktør i nok en bransje.

– Vi vil selvfølgelig bruke fagfolk og ikke våre egne vektere til oppdragene. Men vi vil trekke veksler på at vi har tilstedeværelse 24 timer i døgnet og et stort kundenett, sier Wang.

Han legger til at det nye selskapet både vil nyetablere seg rundt om i Norge og se på muligheten for oppkjøp av lokale selskaper.

– Dette vil skape flere arbeidsplasser, mener Kenneth Ervik.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Artikkeltags