Flere påbegynte og enorme bygningskropper i betong, digre byggekraner, durende støy fra maskiner og lyden av mennesker i aktivitet. I tillegg til det enorme byggeprosjektet bor det noen hundre flyktninger på akuttmottak i den andre enden av giganteiendommen på Brunstad i Stokke.

Tempoet er høyt for Oslofjord Convention Center om dagen, så også for CEO Stian Fuglset.

- Her driver vi akuttmottak for flyktninger, samtidig bygges det 1.600 nye hotellrom, deretter idrettsanlegg med to fotballbaner, flerbrukshall, ishall og badeanlegg. Det eksisterende konferansesenteret blir også utvidet og modernisert.

Fuglset fremstår som fokusert, men nevneverdig rolig. Sjefen for Oslofjord-senteret har mer enn nok å henge fingrene i.

Så mye at han i mai i år signerte sin første kontrakt med firmaet Interimleder AS. Resultatet heter Charles Løfwander, en svært erfaren leder fra Oslo med hotell som spesialitet.

Siden mai har Løfwander bistått Oslofjord Convention Center med en omfattende revisjon av forretningsplanen.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Freelance-ledere er en trend

- Han har levert fra dag en. Virkelig tatt tak i jobben sin langt ut over det vi forventet, forteller Stian Fuglset. Kontrakten med Interimleder AS går ut ved nyttår, men Løfwander er så verdifull for endringsprosessen på Oslofjord at han nå blir valgt inn i styret for konferansesenteret.

Interimleder AS er et Oslobasert firma, med lokalkontor i Tønsberg bemannet av Tor Hansen.

Selskapet har 1400 kandidater i sitt nettverk som står klare til å ta i et midletidig tak, typisk fra noen måneder til ett år. En ny leder er på plass 10 dager etter at kunden bestiller. Oppdragene fylller enten et kompetansegap, det dreier seg om endringsledelse eller et enkelt prosjekt.

- Trenden er tydelig, ellers i Europa og kanskje særlig i USA er freelance-ledere et sterkt voksende marked, forteller Vegard Andre Rooth, daglig leder i Interimleder AS. Firmaet har eksistert siden 2001 og omsetter i dag for rundt 30 millioner kroner.

LES OGSÅ: Europeiske trender for bruk av interimledere

Unikt i Europa

Oslofjord Convention Center er en ganske unik aktør i europeisk sammenheng. Det gigantiske kongressenteret med 6.000 plasser, like mange sengeplasser, kulturlandskapet rundt, idrettsanlegg, fjorden og andre rekreasjonsmuligheter, nærhet til Torp Sandefjord Lufthavn med mer.

Kombinasjonen av konferanse- og eventmulighetene er noe av det som skal selges til et internasjonalt marked.

- Når alt står ferdig kan vi godt være vertskap for et arrangement som miljøkonferansen i Paris, sier Stian Fuglset.

Han understreker ikke minst muligheten for å sikre området hvis statsledere og andre personer med beskyttelsesbehov står på gjestelisten.

I et storbymiljø er sikkerhetsjobben krevende. Å sikre Brunstad er langt mer overkommelig.

LES OGSÅ: To Vestfold-restauranter på toppliste

- Aldri på dette nivået

Planen til konferansesenteret, den Charles Løfwander har bidratt til å revidere, går blant annet ut på å øke omsetningen fra 100 til 400 millioner kroner når storutbyggingen på Brunstad er sluttført i 2021.

Stian Fuglset har en lang karriere bak seg som leder. Han har vært CEO på Oslofjord Convention Center i to og et halvt år. Bakgrunnen hans er egentlig fra industriell teknologi, men spesialiteten er endringsledelse.

Fuglset har mange ganger i sin karriere leid inn midlertidig arbeidskraft, men aldri på et så sentralt ledernivå i organisasjonen som tilfellet Charles Løfwander.

- Normalt foretrekker vi en ordinær rekrutteringsprosess, men vi er inne i en helt ekstraordinær endrings- og ekspansjonsfase. Det vi holder på med er en investering for milliarder.

- Selv om innleie av ledere er kostbart, er gale valg i denne fasen betydelig dyrere, sier Oslofjord-sjefen.