Gå til sidens hovedinnhold

Fjord Line fortsetter å vokse, særlig på strekningen Sandefjord-Strømstad

Artikkelen er over 3 år gammel

Strømstad-ruten til Fjord Line har sterk trafikkvekst.

Fergerederiet seiler mot et nytt rekordår i 2017. I tredje kvartal kan selskapet blant annet vise til volumvekst, omsetningsvekst og økt overskudd, skriver Fjord Line i en pressemelding.

- Vi er fortsatt i rute til å nå våre ambisiøse mål for året. Spesielt gledelig er det at vi etter en sommersesong med høyt belegg, også oppnår passasjervekst i tredje kvartal, sier konsernsjef Rickard Ternblom i Fjord Line AS.

LES OGSÅ: Nå skal Fjord Line frakte flere lastebiler

Sandefjord-Strømstad vokser mest

Fergeselskapet har siden 2014 utfordret Color Lines mangeårige monopol på strekningen Sandefjord-Strømstad.

I de ni første månedene av 2017 har selskapet en passasjervekst på seks prosent på alle sine ruter. Fjord Line oppgir ikke veksten for fergedriften i Sandefjord isolert sett, men forteller at Sandefjord-Strømstad og Hirtshals-Langesund er de rutene med vokser mest.

LES OGSÅ: Sandefjord: Color Line bygger ned – Fjord Line bygger opp

Omsetningvekst på 21 prosent

I tillegg til vekst i antall passasjerer vokser også godstrafikken. Den er opp fem prosent for biler og 20 prosent for trailere. På ni måneder har Fjord Line fraktet 335.000 personbiler og over 50.000 trailere.

Omsetningsveksten i tredje kvartal er på 16 prosent. Hittil i 2017 er den samlede omsetningsveksten på 21 prosent.

- Alle nøkkeltall forteller at selskapet som helhet fortsetter å utvikle seg i riktig retning. Men vi er på ingen måte ferdige. Kombinert med en stringent kostnadskontroll, er målet å fortsette veksten i mange år framover, sier Ternblom i pressemeldingen.

 

Kommentarer til denne saken