Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan man studere på NTNU – i Larvik

Artikkelen er over 4 år gammel

Global Learning Larvik tilbyr i høst utdanning i prosjektledelse levert av Trondheim-universitetet.

– Prosjektledelse er et fagområde som har et bredt nedslagsfelt, og er derfor en kompetanse som er etterspurt i næringslivet, sier salgsleder ved Global Learning Larvik, Magnus Mackay.

Fra oktober tilbyr Global Learning bedriftskurset «Praktisk prosjektledelse» til sitt nettverk. Kurset er levert av etter- og videreutdanningsprogrammet i prosjektledelse ved NTNU.

Ifølge bedriften, med lokaler på Fritzøe Brygge, har de fått konkrete innspill fra det lokale næringslivet om at det er behov for et slikt kurs i området.

– Vi er veldig stolte av å få en merkevare som NTNU hit. Det er viktig for oss å jobbe med solide merkevarer og kompetanseleverandører, sier daglig leder i Global Learning Larvik, Hilde Glenne.

– Grunnleggende innføring

Og det er ikke slik at man må være ingeniør i bygg- og anleggsbransjen for å ha nytte av kurset. Ifølge Global Learning passer utdanningen for alle som jobber i prosjekter.

– Dette er en veldig generell og praktisk utdanning i å systematisere og effektivisere prosjektarbeid. I tillegg vil samspillet mellom studenter som kommer fra distriktets bedrifter, skape mulighet til felles kompetanseløft og verdiskapning, sier Glenne.

– Utdanningen retter seg mot folk som ikke nødvendigvis har studert prosjektledelse før, men som jobber i eller leder prosjekter på tvers av bransjer, i både små og store selskaper. Utdanningen gir en grunnleggende innføring i prosjektarbeidsformen, hvordan planlegge og gjennomføre et prosjekt, sier Mackay.

Påmeldingene har allerede begynt å komme inn, og bedriften håper på en gruppe på rundt 25 personer til kurset.

Flere av Larviks ledende næringslivsaktører, i tillegg til kommunen, er inne som aksjonærer i selskapet, som startet opp driften i mai i fjor.

Foreleser fra NTNU

Kurset går over fire måneder og består av to todagerssamlinger med en foreleser fra NTNU til stede, i tillegg til selvstudium og en avsluttende eksamen. Man får 7,5 studiepoeng for å bestå og muligheten til å gå videre på en mastergrad i organisasjon og ledelse på NTNU.

– Det er et stort behov i markedet for kompetanseheving i prosjektledelse. Vi er leverandører, Global Learning tilbyr fasiliteter, gir støtte og følger opp den enkelte student gjennom utdanningsperioden. Det betyr at det nå er mulig å ta videreutdanning fra NTNU i Larvik, sier rådgiver ved NTNU Videre, Kaja Vik.

Studentene ved Global Learning får tett oppfølging av faglige veiledere underveis i utdanningen. Mackay sier Global Learning jobber hardt for å tiltrekke seg anerkjente studiesteder.

– Mange av de store, men også de mindre, investerer mye penger i å konvertere studiene sine over på digitale flater, og på den måten kunne nå flere. Vi står veldig fritt til å jobbe med de studiestedene vi føler gir den beste kvaliteten, sier Mackay.

Kommentarer til denne saken