Solveig fra Tønsberg i bresjen for jentesatsing

MØTTE MINISTEREN: Solveig Reppen Lunde fra Tønsberg møtte blant andre digitaliseringsminister Nikolai Astrup.

MØTTE MINISTEREN: Solveig Reppen Lunde fra Tønsberg møtte blant andre digitaliseringsminister Nikolai Astrup.

Artikkelen er over 1 år gammel

Ledet NTNU-studentenes store jentetur til hovedstaden.

DEL

Denne uka reiste 150 førsteklassejenter fra teknologistudier ved NTNU til Oslo for å møte ledende bedrifter i teknologibransjen.

Her hadde Solveig Reppen Lunde fra Tønsberg en helt sentral rolle. Hun er selv tidligere førsteårsstudent, men denne gangen var hun en av seks som var med på å arrangere turen.

Hun er med i Jenteprosjektet Ada ved NTNU som jobber for å få flere kvinner inn i IT-bransjen.

Denne ukas bedriftstur er en av flere aktiviteter som er med på å løfte fram alle de ulike mulighetene innenfor teknologibransjen.

– Selv etter flere år med målrettet arbeid for å øke kvinneandelen på NTNUs teknologi- og realfagslinjer er fortsatt tallene lave. Dette gjenspeiles også senere i arbeidslivet – i Norge teller den kvinnelige andelen av arbeidsstyrken kun 26 prosent innen tekniske fag. Målet med Ada er å snu trenden, forteller prosjektleder Line Berg i Jenteprosjektet Ada i en pressemelding.

I løpet av disse tre dagene fikk alle besøke fem potensielle arbeidsgivere for å bli bedre kjent med dem, delta på workshops, løse caser, høre bedriftspresentasjoner og foredrag.

– Førsteårsstudentene blir godt kjent med både hverandre og de mange bedriftene, og får et realistisk bilde av hvordan arbeidshverdagen kan se ut etter studiene, heter det i pressemeldingen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken