– Skal jobbe videre med å bygge styrekompetanse

ARBEIDSGRUPPEN: Tidligere leder og representant for Econa Arild Neste (fra venstre), Jarle Krokeide fra Tekna, kasserer, nestleder og representant for Econa Jørn Reiersgård Econa, og den nye lederen og representant for Advokatforeningen Lasse Jensen. Ronny Strømnes (Styreforeningen) og Tom R. Gogstad (Skagerak Consulting) er også medlem i arbeidsgruppen, men var ikke til stedet da bildet ble tatt.

ARBEIDSGRUPPEN: Tidligere leder og representant for Econa Arild Neste (fra venstre), Jarle Krokeide fra Tekna, kasserer, nestleder og representant for Econa Jørn Reiersgård Econa, og den nye lederen og representant for Advokatforeningen Lasse Jensen. Ronny Strømnes (Styreforeningen) og Tom R. Gogstad (Skagerak Consulting) er også medlem i arbeidsgruppen, men var ikke til stedet da bildet ble tatt. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Advokat Lasse Jensen er ny leder i Styrenettverket i Vestfold.

DEL

Jensen jobber til daglig i Deloitte Tønsberg, og overtar ledervervet etter Arild Neste, etter å ha blitt valgt på deres årsmøte 5. april.

– Det er ingen spesielle grunner til at jeg gir meg som leder, men jeg har mange verv forskjellige steder, så det handler litt om å begrense antall foreningsverv, sier Neste, som har vært leder i Styrenettverket i Vestfold i to perioder: Fra 2009 til 2011 og fra 2014 og fram til nå.

Han beskriver Jensen som en person med mange gode ideer, og en som vil passe fint i posisjonen.

– Vi kommer nok til å fortsette mye som vi har gjort. Vi skal jobbe videre som et nettverk som bygger styrekompetanse, og se etter kandidater som kan sitte i styrer, sier Jensen.

– Stor interesse for styrearbeid i Vestfold

Bakgrunnen for den ideelle organisasjonen var et seminar om styrearbeid i regi av Ingvild Dingstad i 2005.

– Det var så bra respons på seminaret at det var tydelig at det var stor interesse rundt styrearbeid i Vestfold. På grunn av utfordringer med økonomien etablerte vi en egen forening i 2009, forteller Neste.

Foreningen har tre hovedformål: Å bidra til kompetanse rundt styrearbeid og strategi, skape en møteplass for eiere og styremedlemmer, samt bidra til en profesjonalisering av styrearbeid i SMB-segmentet i Vestfold.

Som en del av deres samfunnsansvar ønsker foreningen å være en ressurs for profesjonalisering av styrer i fylket, for å styrke bidra til å styrke bedrifter.

– Ofte blir styrearbeidet nedprioritert i små og mellomstore bedrifter, som vi har mange av i Norge. I små bedrifter kan for eksempel ofte sitte en gründer med venner og familie i styret. Ved vekst kan det være behov for å sette ting i system, sier Neste.

– Mange bedrifter kommer til et skille der styremedlemmer ikke bare er en nødvendig utgiftspost, men noe som kan styrke bedriften, supplerer Jensen.

Kvinner og teknologi

Foreningen arrangerer to samlinger i året som er åpne for alle som er interesserte. Neste går av stabelen 27. april, med foredrag fra Erik Aasmundtveit og Tom R. Gogstad i Skagerak Consulting, i tillegg til adminnistrerende direktør Bjørnar T. Andersen i 4Human, tidligere AD Gruppen.

Første høstmøte er allerede under planlegging. Temaet da er kvinner og teknologi.

– I Vestfold er det mange dyktige kvinnelige ledere og kvinner i styrer. Vi vil sette fokus på den biten på en positiv måte, heller enn å spørre hvorfor det er flere menn enn kvinner i styrer, forteller Jensen.

Det er Econa, Advokatforeningen og Tekna, avdeling Vestfold, som står bak foreningen.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Artikkeltags