Advarer mot svindelmail

SVINDELFORSØK: Komplett.no anbefaler folk å slette denne mailen. Den er sendt av svindlere som utgir seg for å være fra Komplett.no.

SVINDELFORSØK: Komplett.no anbefaler folk å slette denne mailen. Den er sendt av svindlere som utgir seg for å være fra Komplett.no. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Komplett.no blir brukt i svindelforsøk.

DEL

De siste ukene har kundesenteret til nettbutikken med base i Sandefjord mottatt en rekke henvendelser angående en svindelmail som er i omløp.

I mailen står det at mottaker er en av ti heldige vinnere av en Samsung 55 tommer Curved SUHD-TV til kun fem kroner. Komplett-logoen blir brukt i mailen, og avsender utgir seg for å være fra Komplett.no. Men det stemmer ikke.

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

– Alt dette skjer utenfor vårt system. Vårt råd til alle er å følge med på hvem som er avsender, ikke klikke på linken og slette mailen fra innboksen, sier kommunikasjonsdirektør i Komplett.no, Ingebjørg Tollnes.

Komplett mottok de første henvendelsene om svindelforsøket rett før påske. Det skal være første gang nettbutikken blir brukt i slike svindelforsøk.

– Vi vet at det er flere aktører som har vært utsatt for dette tidligere, og det er vanskelig å finne avsenderen bak disse mailene når alt er utenfor våre systemer. Det er veldig uheldig at sånt skjer, men vi prøver å gi ut så god informasjon vi kan. Vi har vært ute i våre kanaler og advart mot dette, sier Tollnes.

Svindelforsøk på e-post er langt ifra noe nytt. DNB, Sparebank1 og Elkjøp er blant selskapene som har blitt brukt i liknende forsøk.

LES OGSÅ: Skatteetaten advarer: – Ikke svar på denne eposten

Komplett.no skriver på sine hjemmesider at de aldri vil be kunder oppgi kredittkortinformasjon ved å klikke på lenker i e-poster, og de vil aldri be kunder bekrefte eller verifisere kontoinformasjon ved å klikke på lenker og oppgi brukernavn og passord.

Såvidt Tollnes vet har ingen latt seg lure av svindelmailen.

LES OGSÅ: Mobilsvindlerne lurer deg

– I en travel hverdag er det fort gjort å klikke på en slik link, men vi håper at folk har blitt oppmerksomme på slike forsøk.

Artikkeltags