Under MTI Technology Award i Forskningsparken på Bakkenteigen i går stakk Jørgen Gilberg og Pridok av med både juryprisen og publikumsprisen.

Bedriften har laget en skybasert plattform for pasientjournaler som følger kravspesifikasjonene til Helsedirektoratet.

– Legene trenger tid til å jobbe som leger. Vi mener den eneste veien fram i Helse-Norge er at man er felles om standarden. Løsningen er skybasert, så legene slipper å tenke på backuper, oppgradering av servere og så videre, bortfaller. Det at legene kan være mobile og få tilgang til journalen der de er, uten å måtte styre med VPN og andre ting, vet jeg er veldig viktig for legene, sier Gilberg.

De har jobbet med det i fire og et halvt år, og først nå er de klare til å slippe produktet ut i markedet. 1. januar rulles det ut til de første brukerne, og Gilberg sier etterspørselen har vært stor.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Under onsdagens seanse fikk de tre påmeldte tre minutter til å pitche inn produktet sitt til en fagjury, bestående av daglig leder i Silicia, Sissel Haugseth, daglig leder i SolidRock, Harald Østerberg, og juryformann Torleiv Sandvik, bedriftsrådgiver i DNB Bank, og publikum.

Både juryen og publikum mente Gilberg hadde den beste forretningsideen.

– Dette er veldig gøy og et klapp på skuldra. Det viser at vi er på rett vei. Det er en anerkjennelse som vi håper vi får mer av når de første brukerne tar det i bruk, sier Gilberg.

Alle ble vinnere

Med de to prisene vant Pridok en pengepremie, men også seks måneders gratis prekubatorkontor hos Silicia, mentorrådgiving hos Microtech Innovation og bruk av Verify sine lablokaler til å teste teknologi.

Gilberg valgte imidlertid å donere bort prekubatorplassen og rådgivingstimene til en av Tage Golab (Nanomade), en annen av finalistene, og hans brannhemmende matte.

– Jeg synes han hadde en veldig god idé. Han står der vi sto for fire år siden, og jeg vet hvor vanskelig det er å komme i gang og ta skrittet. Vi har kommet så langt i utviklingen av vårt system at vi klarer oss uten den siste biten. Jeg tenkte spontant at de seks månedene og den rådgivingsbiten bør han få, sier Gilberg, som allerede har kontor i Forskningsparken.

Den siste finalisten, Marianne Hernes fra Tarpon Solar, gikk heller ikke fra prisutdelingen tomhendt. Juryen mente det var såpass jevnt mellom kandidatene at Østerberg og SolidRock ga en pengepremie på 5000,- til selskapet. Deres produkt er solduk med solceller av tynnfilm som skal utfordre de tradisjonelle solcelleaktørene.

– Skal vokse seg større

Trine Landøy og Marianne Svinsholt Smith i Microtech Innovation sto bak arrangementet. De var fornøyde med gjennomføringen, men vil gjerne ha enda flere deltakere neste år.

– Vi håper at det skal vokse seg større og større. Det har vært arrangert tidligere også, men ikke som et enkeltstående event, sier Landøy.