Gå til sidens hovedinnhold

Jotron satser på nytt produkt

Artikkelen er over 5 år gammel

Alle skip med enmannsbetjent bro eller ubemannede brovinger er påbudt å ha utstyr som kjenner igjen tåkelurer fra andre skip. Og Jotron i Larvik og på Skoppum har løsningen.

– Produktet vi nå lanserer bygger på tidligere utstyr, og er utviklet på Skoppum i Vestfold. Utstyret produseres på fabrikken vår i Litauen, og skal gi oss flere ben å stå på, sier direktør for markedsføring og salg hos Jotron, Rolf Andreas Wallin.

Wallin forteller at det nye produktet bygger på ny teknologi, og at det er sikrere enn tidligere løsninger.

– Skipene må ha slikt utstyr når det er tåke og dårlig sikt. Utstyret er konstruert for å motta og gjenkjenne tåkelurer fra andre fartøy, som sendes på ulike frekvenser, og dette er viktig utstyr for å unngå kollisjoner, sier han.

Wallin forteller at selskapet har sikret seg kontrakter for leveranser av utstyret til både norske og utenlandske selskaper, og at dette er viktig for å gi Jotron flere bein å stå på i en krevende markedssituasjon.

– Jotron satser både mot maritim industri og oljeindustrien, og mot flyplasser. Med det tøffe markedet vi har innen oljeindustrien nå, er det viktig at vi satser bredt, og ikke minst hele tiden utvikler nye produkter. Det er viktig for å kunne sikre vår posisjon også videre, sier Wallin.

– Det nye produktet er viktig i så måte, og viser at vi ligger langt framme i vår evne til å være på hogget og å utvikle produkter på flere felt, sier han.

Kommentarer til denne saken