For andre året på rad arrangerer Vestviken24, Tønsbergs Blad, NRK Vestfold og Pulserende Kystperle dagskonferansen «Det Spirer» på Oseberg Kulturhus.

I år har de også fått med seg Vestfold IT-Arena på laget når konferansen arrangeres 9. mai.

– Vi fikk utrolig mange gode tilbakemeldinger fra konferansen i fjor, så i år gjentar vi suksessen. Bare større og bedre, forteller Charlotte Svensen, daglig leder i Pulserende Kystperle Tønsberg.

LES OGSÅ: Over 200 påmeldt til Teknologikonferansen: – Det er langt over det vi forventet

– Noe for alle

De fire arrangørene forteller at de tar med seg erfaringen fra fjorårets konferanse og bruker den som springbrett for å utvikle arrangementet videre.

– Vi merker at engasjementet har økt siden i fjor og derfor har vi satset på at årets konferanse kommer til å bli enda større. Konferansen har allerede blitt, og kommer også til å være, et årlig arrangement som vi håper kommer til å vokse stein for stein med årene, forklarer Mette Stensholt Schau, Distriktsredaktør i NRK Vestfold.

Sigmund Kydland, ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad og Vestviken24, forteller at konferansen vil omhandle temaer som alle kan dra nytte av.

– Her vil det være ting å hente både for dem som driver store selskap og konsern og de som driver klesbutikken på hjørnet. På kvelden blir det også arrangert «Det Spirer»-festen i Foynhagen hvor vi mimrer 60- 70- og 80-tallet.

– I tillegg til hovedprogrammet vil det også bli holdt foredrag om en rekke valgfrie tema parallelt med det som foregår på hovedscenen, så her er det noe for alle.

LES OGSÅ: Kommer robotene til å ta fra deg jobben? Dra hit, så får du svaret

Kortreist kompetanse

Bjørnar Andersen fra Vestfold IT-Arena forteller at konferansen er en mulighet for Vestfold å vise fram hvilken kompetanse som ligger i fylket.

– Dette er en sjanse for oss å vise fram den kompetansen vi sitter på og det fagmiljøet vi har her i fylket. Samtidig som vi viser at man ikke trenger å dra inn til hovedstaden for å møte gode og framtidsrettede forelesere.

– Målgruppen er alle ledere, mellomledere og prosjekt- og forretningsutviklere i Vestfold - Både i privat og offentlig sektor. Vi håper å utfordre næringslivet i fylket til å tenke på omstilling og ruste seg for framtiden.