Gå til sidens hovedinnhold

Tilpassing, endring og kunstig intelligens: Årets teknologikonferanse blir noe for alle

Artikkelen er over 3 år gammel

Endringstempoet øker. Evnen til å tilpasse seg ny teknologi er avgjørende for de fleste av oss i tiden som kommer. Dette er det overordnede temaet for årets teknologikonferanse på Oseberg Kulturhus.

For andre året på rad arrangerer Vestviken24, Tønsbergs Blad, NRK Vestfold og Pulserende Kystperle dagskonferansen «Det Spirer» på Oseberg Kulturhus.

I år har de også fått med seg Vestfold IT-Arena på laget når konferansen arrangeres 9. mai.

– Vi fikk utrolig mange gode tilbakemeldinger fra konferansen i fjor, så i år gjentar vi suksessen. Bare større og bedre, forteller Charlotte Svensen, daglig leder i Pulserende Kystperle Tønsberg.

LES OGSÅ: Over 200 påmeldt til Teknologikonferansen: – Det er langt over det vi forventet

– Noe for alle

De fire arrangørene forteller at de tar med seg erfaringen fra fjorårets konferanse og bruker den som springbrett for å utvikle arrangementet videre.

– Vi merker at engasjementet har økt siden i fjor og derfor har vi satset på at årets konferanse kommer til å bli enda større. Konferansen har allerede blitt, og kommer også til å være, et årlig arrangement som vi håper kommer til å vokse stein for stein med årene, forklarer Mette Stensholt Schau, Distriktsredaktør i NRK Vestfold.

Sigmund Kydland, ansvarlig redaktør i Tønsbergs Blad og Vestviken24, forteller at konferansen vil omhandle temaer som alle kan dra nytte av.

– Her vil det være ting å hente både for dem som driver store selskap og konsern og de som driver klesbutikken på hjørnet. På kvelden blir det også arrangert «Det Spirer»-festen i Foynhagen hvor vi mimrer 60- 70- og 80-tallet.

– I tillegg til hovedprogrammet vil det også bli holdt foredrag om en rekke valgfrie tema parallelt med det som foregår på hovedscenen, så her er det noe for alle.

LES OGSÅ: Kommer robotene til å ta fra deg jobben? Dra hit, så får du svaret

Kortreist kompetanse

Bjørnar Andersen fra Vestfold IT-Arena forteller at konferansen er en mulighet for Vestfold å vise fram hvilken kompetanse som ligger i fylket.

– Dette er en sjanse for oss å vise fram den kompetansen vi sitter på og det fagmiljøet vi har her i fylket. Samtidig som vi viser at man ikke trenger å dra inn til hovedstaden for å møte gode og framtidsrettede forelesere.

– Målgruppen er alle ledere, mellomledere og prosjekt- og forretningsutviklere i Vestfold - Både i privat og offentlig sektor. Vi håper å utfordre næringslivet i fylket til å tenke på omstilling og ruste seg for framtiden.

Kommentarer til denne saken