Tønsberg-bedrift konkurrerer om Eksportprisen 2018

GÅR BRA: Etter røde tall i 2016 kan adm. direktør Henrik Badin slå fast at 2017 ble et meget godt år for Scanship. Nå er firmaet en av kandidatene til Eksportprisen.

GÅR BRA: Etter røde tall i 2016 kan adm. direktør Henrik Badin slå fast at 2017 ble et meget godt år for Scanship. Nå er firmaet en av kandidatene til Eksportprisen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Scanship er en av bedriftene som er nominert til Eksportprisen.

DEL

Hvert år kåres en vinner av Eksportprisen i forbindelse med Eksportkonferansen som arrangeres av GIEK, GIEK Kredittforsikring, Eksportkreditt Norge og Innovasjon Norge. Prisen har som formål å anerkjenne og løfte frem norske eksportører som har lyktes med verdiskaping i Norge gjennom markeder utenlands.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil dele ut årets pris 18. april.

LES OGSÅ: For to år siden tapte de millioner – nå håver de inn etter tidenes snuoperasjon

Blant de 10 nominerte bedriftene i 2018 det norske miljøteknologiselskapet Scanship, som utvikler teknologi for avfallshåndtering og rensing og avløpsvann. Økt fokus på miljøvern internasjonalt har ført til god etterspørsel for Scanships tjenester, og selskapet har vokst kraftig de seneste årene: Det Tønsberg-baserte selskapet har levert utstyr til hvert tredje cruiseskip i verden. 95 prosent av produksjon går til eksport, men stadig flere av produktene kommer tilbake til Norge i forbindelse med montering.

De nominerte bedriftene for Eksportprisen vurderes og evalueres av en jury bestående av John G. Bernander, Siri Hatlen, Kjerstin Braathen og Henrik Müller Hansen.

Elementer som vektlegges er lønnsomhet og verdiskaping over tid, bedriftens andel av omsetning som er eksport, og hvor nyskapende produktet eller markedet er.

LES OGSÅ: Eiendomsbaron kjøpte sentrumsgård – nå skal han renovere for betydelige summer

– Vi ser at prisen er med på å løfte opp hverdagshelter som jobber jevnt og trutt med å sikre seg muligheter ute, sier juryleder John G. Bernander.

Artikkeltags