Kontorkonseptet til Kjersti With står nesten tomt: – Hva gjør jeg galt?

SÅ GODT SOM TOMT: Kjersti With lar ikke humøret bli påvirket av mangelen på interesse rundt Coffice-konseptet på Bydelshuset. Kun to stykker bruker kontorplassene fast.

SÅ GODT SOM TOMT: Kjersti With lar ikke humøret bli påvirket av mangelen på interesse rundt Coffice-konseptet på Bydelshuset. Kun to stykker bruker kontorplassene fast. Foto:

Ti av tolv kontorplasser i Kjersti Withs «Coffice»-konsept står ledige.

DEL

I august åpnet hun et kontorfellesskap i Bydelshuset i Tønsberg. Konseptet er hentet fra Stockholm og er en sammensetning av «coffee» og «office». Kaffe er inkludert i leieprisen og det er kun en glassvegg som skiller kontorplassene fra kafeen.

Men konseptet har ikke vært noen suksess til nå. Av tolv plasser er det kun tre som er leid ut, og av de er det én som ikke blir brukt.

– Det er noe jeg ikke har skjønt, som gjør at jeg ikke får det til. Spørsmålet er hva. Hvilke grep kan vi ta for å klare dette? sier With.

– Nå kunne vi ha flyttet «Coffice» til et bitte lite møterom og så kunne de to ha sittet der. Men jeg har lyst til å gjøre mange grep før jeg kan slå fast at dette var ikke Tønsberg klar for. Jeg har gjort altfor lite for å gjøre det kjent og for å tilpasse det behovet.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Gjør grep

Hun er omtalt som supergründeren og dama som får til alt. I 2009 sluttet hun i politiet for å følge drømme og starte kaffebar. Bydelshuset er den fjerde kaffebaren hun har åpnet.

Les også: Kjersti With åpner enda en kafé. Men denne gangen med en liten vri ...

Folk bruker både kafeen og møterommene som kan leies, men med «Coffice» går ikke ting slik hun ønsker. I et langt innlegg på Bydelshusets Facebook-sider forsøker hun å komme til bunns i hvorfor det er så lav etterspørsel.

«Hva kan det være? Er det konseptet? Feil by? Feil stoler? Feil møblering? For få fasiliteter? Prisen? Folk har ikke fått det med seg? For det kan ikke være kaffen!», skriver hun i et innlegg som i skrivende stund har blitt delt hele 114 ganger, og konstruktive tilbakemeldinger strømmer inn i kommentarfeltet (les hele innlegget i bunnen av denne saken).

– Det har vært helt enormt respons. Jeg tror ikke jeg har laget et innlegg som har skapt så mye delinger og engasjement, sier With, som allerede har tanker om endringer basert på tilbakemeldingene.

– Det kan hende vi ommøblerer fullstendig, kjøper inn låsbare skap og gjør pultene større, sånn at folk kan sette igjen pc-ene sine. Vi må skape drop-in, for det er en av flere forespørsler, og informere om at vi har telefonrom. Vi skal lage en plan som gjør at vi kan synliggjøre at vi dekker alle behovene vi nå har fått innspill fra.

Lokker med gratisplasser

For selv om konseptet har stanget til nå, har With ingen planer om å gi opp med det første. Nå lokker hun med gratis kontorplass i hele januar, og så mye kaffe man vil for 35 kroner dagen.

Les også: Kjersti With utfordrer bakeriene på matsvinn

– Det er for at folk skal prøve det. Vi har hatt gratis fredager tidligere hvor det har vært fullt. Men jeg tror ikke det handler om pris, men om at vi skal skape en kultur for noe som ikke er der, sier With.

– Er det et behov for dette?

– Jeg kan ikke tenke at alt som passer i andre byer, passer i Tønsberg. Det kan hende jeg har møtt den første overraskelsen sin om at jeg tror Tønsberg vil ha alt som storbyene vil ha. Men jeg kan ikke konkludere med det uten å ha prøvd veldig mye mer.

Artikkeltags