TV Vestfold er begjært konkurs – gir seg selv én måned

NÆRE PÅ: – TV Vestfold hadde ikke livets rett, fastslår styreleder Børge Waage, som får kraftig kritikk av bostyreren etter konkursen.

NÆRE PÅ: – TV Vestfold hadde ikke livets rett, fastslår styreleder Børge Waage, som får kraftig kritikk av bostyreren etter konkursen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Må skaffe investorer, ellers kan tv-kanalen gå konkurs like etter påske.

DEL

Det bekrefter hovedaksjonær og daglig leder Børge Waage.

Det er Skatt Sør som har begjært TV Vestfold konkurs. Konkursbehandlingen er berammet til 29. mars.

LES FLERE SAKER FRA VESTVIKEN24.NO

Skjøt inn mer penger

– Vi må få pengene på plass før den tid, sier Børge Waage.

Hovedeieren tror så pass på fremtiden at han nylig skjøt inn enda mer kapital i selskapet. Han eier i dag over 70 prosent.

– Vi jobber med å få inn nye investorer, vi må få inn frisk kapital. Vi snakker med flere nå.

– Hvem?

– Det kan være investorer i nettløsninger. En annen mulighet er å gå bredt ut til folk flest.

LES OGSÅ: Sparebankstiftelse kjøper hele Amedia

Dugnads-TV

Ifølge Waage bør investorene være personer og firma som ser muligheten som ligger i dugnads-TV.

– Eik-fotballen satser for fullt nå, og vi er i gang med å rulle ut de nye tekniske løsningene til flere lag og foreninger.

Ifølge Børge Waage hadde Forskningsrådet så stor tro på dugnads-TV at TV Vestfold fikk tilgang til 520.000 kroner fra Skattefunn-ordningen, og neste år kan det bli 600.000 kroner.

Hovedinntektskilden fra dugnads-TV er tenkt å være familie og venner til deltakere på eksempelvis idrettsstevner.

Kjøpe tilgang

– Da kan de sitte hvor som helst og kjøpe seg tilgang, og følge kamper direkte. En annen mulighet er for eksempel at lag på treningsleire bruker smarttelefoner til å lage opptak, som de kan sende direkte. Da kan også lagets sponsor få plass til reklamesnutter.

– Men vi er også rammet av nedgangen i annonsemarkedet, akkurat som Tønsbergs Blad og andre aviser, påpeker Børge Waage.

Alvorlige revisoranmerkninger

TV Vestfold ble grunnlagt i 1997 og har i dag seks ansatte, Waage inkludert. Selskapet holder til i Bjellandåsen utenfor Tønsberg.

De siste årene har selskapet fått til dels alvorlige anmerkninger fra revisor. I 2014 ble blant annet ikke regnskapene levert innen fristen, og revisor anmerket at han ikke kunne uttale seg om regnskapene.

Går i minus

I 2012 hadde TV Vestfold et negativt driftsresultat på 429.000 kroner, året etter på minus 382.000 kroner og i 2014 gikk selskapet 799.000 kroner i minus.

Artikkeltags