Unge gründere med store kunder vant Gründerprisen 2015

VANT GRÜNDERPRISEN: Tore Larsen, Anders Årstein Hansen og Joakim Bjugn i EasyWeb Norge AS fra Sandefjord stakk av med tidenes første Gründerpris i Vestfold.

VANT GRÜNDERPRISEN: Tore Larsen, Anders Årstein Hansen og Joakim Bjugn i EasyWeb Norge AS fra Sandefjord stakk av med tidenes første Gründerpris i Vestfold. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vinner av Gründerprisen 2015 og pengepremien på 10.000 kroner ble EasyWeb Norge AS fra Sandefjord.

DEL

– Pengene går rett inn i bedriften, sa daglig leder og gründer Anders Årstein Hansen rett etter kåringen torsdag kveld.

EasyWeb lager hjemmesider og nettbutikker til et stort knippe lokale aktører.

Årstein Hansen forteller hvordan bedriften vokste fram i løpet av studietiden hans i Kristiansand:

– Jeg er utdannet som siviløkonom, men holdt på med it i det små ved siden av studiene. Det var mye arbeid og lite penger. Etter tre år flyttet jeg tilbake til Sandefjord og fikk med disse to dyktige karene, sier Årstein Hansen og peker bort på Tore Larsen og Joakim Bjugn.

Les også: – Vi må våge å si at neste Facebook skal komme fra Vestfold

Les også: Les gründernes tips for å få med riktige investorer

LES FLERE SAKER PÅ VESTVIKEN24.NO

Rask vekst

Det var sommeren 2014. Det året hadde bedriften en omsetning på 1,5 millioner kroner. 

– I år tror jeg vi havner på rundt 4,5 millioner. Kundemassen vår har vokst raskt, og vi er nok på jakt etter en til på nyåret, forteller Årstein Hansen om bedriften som nylig ble google-partner.

Gründerprisen 2015

Av 36 bedrifter som var påmeldt i kampen om prisen, var det 26 som oppfylte alle kriteriene:

At bedriften er etablert i Vestfold mellom 2010 og 2015, kan vise til en bærekraftig forretningsidé og har begynt å generere omsetning.

Av disse ble 11 plukket ut for å gi en rask muntlig presentasjon til juryen. Etter det var det altså EasyWeb, Orage og Færder Mikrobryggeri som sto igjen.

EasyWeb stak av med seieren for sine gode resultater i løpet av kort tid, deres nettverksbygging og sin gode presentasjon for juryen.

Det er første gang Gründerprisen deles ut under Gründeruka Vestfold.

Gründeruka arrangeres i en rekke fylker, og er Norges svar på Global Entrepreneurship Week som avholdes i samme tidsrom i 120 land.

Selskapet har en lang kundeliste, der vi blant annet finner Eiendomsmegler 1, Farris bad, Jotun, Publicom og Hval sjokolade, ved siden av en rekke andre lokale aktører.

– Vi er heldige som får jobbe med de store, men det er viktig å påpeke at vi jobber for alle: Store og små. Også har vi fått mye god hjelp fra lokale samarbeidspartnere.

Selskapet mottok prisen Årets nykommer av Sandefjord Næringsforening i 2014.

Les også: Gaseller slår seg sammen for å øke kompetansen

Delte andreplassen

Gründerprisen ble delt ut under avslutningsfesten for Gründeruka Vestfold 2015 på The Sense i Tønsberg. 

Færder MIkrobryggeri og Orage kom på delt andreplass.

Færder Mikrobryggeri, som startet som en familiebedrift i en kjeller på Tjøme, og nå har sine produksjonslokaler i Tønsberg, vant tidligere i år en designpris fra Norsk Design- og Arkitektursenter (DOGA).

Forlaget Orage holder også til i Tønsberg, og gir blant annet ut tidsskriftet Ny Vitenskap, brukerguider for mobiler og nettbrett, samt såkalte bokasiner; faktamagasiner som er en blanding av en liten bok og tidsskrift.

Juryen som kåret de tre besto av representanter fra Dnb, Start i Vestfold, Innovasjon Norge og Scilicia. Dnb sponset prisen, som ble delt ut av Hanna Kirsebom Aronsen som er banksjef på Dnb Bedriftsenter i Tønsberg.

Hver by fikk sin dag

Istedenfor å samle alle arrangementene i en by, ble de i år spredt utover Sandefjord, Larvik, Tønsberg og Horten dag for dag.

AVSLUTNINGSFEST: Anne Grethe Bakken fra Start i Vestfold og Ellen Gran fra Bedriftsenteret i Vestfold AS under avslutningsfesten for Gründeruka 2015.

AVSLUTNINGSFEST: Anne Grethe Bakken fra Start i Vestfold og Ellen Gran fra Bedriftsenteret i Vestfold AS under avslutningsfesten for Gründeruka 2015. Foto:

– Vi er glade for at vi gjorde det slik. Noen av deltakerne er med på alt som skjer. Da blir det mer ro i arrangementene for dem, sier Anne Grethe Bakken fra Start i Vestfold og Ellen Gran fra Bedriftssenteret i Vestfold AS. Sistnevnte er prosjektleder for årets gjennomføring.

At mange dukker opp på flere av arrangementene skaper også nettverksbygging:

– Vi ser at kontakter knyttes. Da er det også fint å kunne avslutte med en uformell fest. Gründerne fortjener det.

Totalt var 900 personer påmeldt i løpet av uken. Noe som er ny rekord.

– Det har vært en strålende uke, og vi er kjempefornøyde. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, fortalte de to.

Innovasjon Norge, Nettverksbanken Vestfold, NCE Micro- og Nanoteknologi, Silicia – Vestfold Technology Incubator, Connect Norge og START i Vestfold sitter i prosjektgruppen for Gründeruka. 

Artikkeltags